Trei zile de voie bună și folclor în Comuna SlatinaActualitate

Trei zile de voie bună și folclor în Comuna Slatina

       Accesări: 840

Trei zile de neuitat. Așa s-au dovedit Zilele Comunei Slatina, manifestare cu un program bogat în întâlniri muzicale și de suflet, ce a reunit interpreți celebri de muzică populară, oameni ai satului, cupluri sărbătorite la Nunta de aur și elevi premianți. Dacă anul trecut evenimentul a fost anulat din cauza calamităților, ediția din acest an s-a desfășurat timp de trei zile.

Pe 4, 5 și 6 august, slătinenii au fost invitați la un regal folcloric ce a debutat duminică cu reprezentațiile tinerelor talente locale și din zona Fălticeni.

Au evoluat Delia Bertea, Patricia Aniculăesei, Iulian Alexa, în deschidere fiind invitați să cânte membrii Ansamblului Folcloric „Plăieșii” din Mălini.

Un moment muzical deosebit au oferit elevii Ansamblului „Mugurelul” din Dorohoi care au prezentat suite de dansuri, reprezentanții cu tineri instrumentiși și soliști.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Evenimentul organizat de Primăria și Consiliul Local Slatina l-a avut ca invitat și de deputatul Alexandru Rădulescu, care și-a exprimat bucuria de a fi în mijlocul unei comunități cu oameni gospodari și iubitori de frumos.

A doua zi, pe 5 august, a fost rezervată unui capitol special, dedicat familiștilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

10 cupluri au fost invitate să ia parte la slujba de binecuvântare la biserica din sat, după care acestea au fost premiate de primarul Vlăduț Gherman.

Edilul comunei Slatina le-a transmis gânduri de bine familiilor care au sărbătorit „Nunta de aur”, reamintindu-le că ei reprezintă un model pentru comunitate.

Ultima zi din cadrul manifestărilor „Zilele Comunei Slatina” s-a desfășurat pe 6 august. După slujba de hram de la Mănăstirea Slatina, organizatorii au deschis programul la miezul zilei cu o festivitate prin care au fost conferite trei distincții.

Primarul Vlăduț Gherman a înmânat titlurile de „Cetățean de Onoare” al Comunei Slatina, după ce în prealabil acestea au fost oficializate prin votul consilierilor locali. Maria Holtzhauser (Găinești), proiectantul Dan Anastasie (Slatina) și general doctor Emil Ciobanu au primit aceste distincții, însoțite de o plachetă, pentru sprijinul acordat comunității locale.

În cadrul aceluiași eveniment a fost prezentat noul ansamblu artistic „Izvor de Slatina”, coordonat de profesoara Oana Șorodoc, înființat cu sprijinul Primăriei Slatina, grup care va promova jocul și portul popular din localitate, dar și din restul Moldovei.

Debutul ansamblului, format din elevi, s-a produs în fața unui public numeros, cu o suită de dansuri.

Pe scenă au fost invitați și premianții Școlilor Gimnaziale din Găinești și Herla, elevi care au primit din partea autorităților locale o excursie cadou, la mare, pentru șapte zile.

Programul din ultima zi a manifestărilor „Zilele Comunei Slatina” a continuat cu recitaluri ale unor artiști consacrați, completat cu reprezentații ale unor tinere talente precum Mihaela Negru și Andrei Iftime.

Seria concertelor a fost deschisă de Olguța Berbec și instrumentistul Remus Novac, originar din comuna Slatina.

Pe scena evenimentului au urcat artiști îndrăgiți precum Daniela Condurache, Angelica Flutur și Cornelia Ștefan.

Punctul culminant l-a reprezentat duetul Vlăduța Lupău și Alexandru Brădățan care a făcut trecerea dintre două reprezentații memorabile. Alexandru Brădățan i-a scos pe localnici la joc, însă vremea ploioasă nu i-a împiedicat pe slătineni să încingă horă după horă.

Evenimentul s-a încheiat cu recitalul artistei Vlăduța Lupău.

„Zilele Comunei Slatina” au adus multă voie bună și folclor autentic, manifestarea fiind prezentată de Mihaela Bârsan. La buna organizare a manifestării au mai contribuit profesorii Alin Dumitru Sărbușcă, Oana Șorodoc și Alina Moraru.

ȘTIRI