Trei reprezentanți ai diasporei, din zona Fălticeni, au primit distincția “Meritul Bucovinei”Special

Trei reprezentanți ai diasporei, din zona Fălticeni, au primit distincția “Meritul Bucovinei”

       Accesări: 897

Consiliul Județean Suceava a lansat a 3-a ediție a programului “Luna Diasporei”, care se derulează în județul Suceava până pe data de 26 august 2018.

Programul a debutat sâmbătă, 28 iulie, în Sala Bucovina a Palatului Dministrativ, cu decernarea distincției “Meritul Bucovinei”. Distincția a fost acordată de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Între cei peste 40 de suceveni care au primit această distincție, pentru realizările importante obținute în străinătate, s-au regăsit și trei reprezentanți ai diasporei din zona Fălticeni.

Doctorul Camelia Botez, din Fălticeni, este fondatoarea Societății Franceze a Prietenilor Maestrului Ion Irimescu, care a sprijinit financiar publicarea volumelor de corespondenţă ale scriitorului Eugen Dimitriu „Corespondenţă fălticeneană”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Diplomatul Elena Ștefoi, poet și publicist, membră a Uniunii Scriitorilor, originară din Boroaia, este  în prezent ambasador al României în Senegal.

Nu în ultimul rând, Meritul Bucovinei, distincția instituită în acest an de Consiliul Județean Suceava, i-a fost acordat și fălticeneanului Ciprian Ilie Zancu, care s-a remarcat în Italia, ca pictor de icoane.

 

ȘTIRI