Trei premii importante obținute de elevi ai Colegiului „Nicu Gane” din Fălticeni la un concurs naționalEducație

Trei premii importante obținute de elevi ai Colegiului „Nicu Gane” din Fălticeni la un concurs național

       Accesări: 462

Se anunță un an școlar cu multe rezultate bune pentru un liceu din Fălticeni. Doi elevi de la Colegiul Național „Nicu Gane” au încheiat cu rezultate notabile un concurs național care s-a desfășurat recent. Cosmin Onofrei şi David Vultur au participat la etapa finală a competiției „Istorie si societate în dimensiune virtuală” reușind să-și adjudece trei premii.

Ei au reprezentat județul Suceava la etapa finală găzduită, între 4 și 7 martie, de Colegiul Național „Jean Monnet” din Ploiești.

La competiție au participat 70 elevi din 35 de județe, fiecare județ având câte doi reprezentanți în lot, unul la secțiunea Istorie și unul la secțiunea Științe socio-umane.

Cosmin Constantin Onofrei (clasa a XII-a H), elev îndrumat de profesorii Codrin Bența și Dimitrie Filip, a participat la secțiunea Istorie, iar David Vultur (clasa a XII-a A), elev coordonat de profesorii Ioan Caulea și Florin Ilincăi, a concurat la secțiunea Științe socio-umane.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Reprezentații Colegiului Național „Nicu Gane” au participat cu două proiecte denumite „Suport multimedia pentru pregătirea examenului de bacalaureat la istorie” la secțiunea Istorie și Psihologie și respectiv „Folosirea instrumentelor TIC în susținerea performanței” la secțiunea Științe socio-umane.

Membrii din comisia de evaluare i-au acordat elevului Cosmin Onofrei premiul al II-lea, acesta reușind să câștige și premiul special din partea Universității de Petrol și Gaze din Ploiești pentru cea mai bună aplicație din concurs, în timp ce elevul David Vultur a încheiat cu o mențiune.

Concursul național „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” se adresează elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite în domeniul istoriei, ştiinţelor socio-umane şi informaticii.

Profesorul Ioan Caulea consideră că performanța elevilor fălticeneni este remarcabilă prin faptul că aceștia se află la prima calificare la faza națională a acestui concurs.

Scopul competiției este realizarea unor materiale cu ajutorul computerului pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi ştiinţe socio-umane (educaţie civică, cultură civică, logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educaţie antreprenorială, studii sociale).

Materialele sunt realizate, la alegere, fie sub forma unor pagini web, fie sub forma unor softuri educaţionale create de către elevi numai individual.

Competiția, lansată în anul 2004, este înscrisă în Calendarul Olimpiadelor și Concursurilor Naționale finanțate de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Începând din anul 2010, fază națională are loc o dată la doi ani.

ȘTIRI