Trei persoane surprinse de avalansă în Munții Călimani. Acțiunile de salvare sunt în derulare. S-a confirmat decesul uneia dintre victimeActualitate

Trei persoane surprinse de avalansă în Munții Călimani. Acțiunile de salvare sunt în derulare. S-a confirmat decesul uneia dintre victime

       Accesări: 489

  • Actualizare (ora 21.32) A fost declarat decesul femeii care a fost surprinsă de avalanșă. Manevrele de resuscitare au durat o oră. 
  • Actualizare (ora 20.34):  A fost găsită a doua persoană din grupul surprins de avalanșă. Este vorba despre o femeie, în stare de inconștiență. Se fac manevre de resuscitare și se continuă căutările pentru a treia persoană, a anunțat ISU Suceava.

Echipe mixte formate din pompieri, jandarmi, salvamontiști și lucrători de la Rezervația Călimani acționează pentru salvarea a trei persoane care au fost surprinse de o avalanșă în Munții Călimani.

Cele trei persoane, alpiniști voluntari, doi pompieri de la Detașamentul de pompieri Vatra Dornei și un prieten al acestora, trebuiau să urce tricolorul pe munte ( vârful Pietrosul Călimanilor), cu ocazia Zilei naționale a României, în cadrul unei acțiuni cu scop umanitar. Astfel de misiuni au loc în fiecare an, de Ziua României, pe patru vârfuri muntoase.

Alerta s-a dat după ora 17.00, prin numărul unic de urgență 112, în urma unui apel de salvare venit de la una dintre persoanele surprinse de avalanșă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, la acțiunile de salvare participă 38 de pompieri, 9 jandarmi, 14 salvamontiști din Vatra Dornei și Consiliul Județean Suceava, și 2 lucrători ai Rezervației Călimani. În zonă au fost trimise 10 autospeciale de intervenție, o ambulanță SMURD, un cuplu chinotehnic și două șenilate.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ulterior au mai fost trimiși în zonă 8 pompieri, 5 lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei, 6 militari (cu un utilaj) de la Unitatea Militară Roșu.

La ora 19.37, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a anunțat că salvatorii au reușit să ajungă la una dintre cele trei persoane.

Este vorba despre un bărbat, conștient și cooperant și va fi transportat la ambulanța SMURD, aflată la o distanță de circa 3 kilometri. Căutările continuă pentru găsirea unui bărbat și a unei femei.

Echipele de intervenție folosesc generatoare cu balon pentru iluminarea zonei. Comunicarea se face cu ajutorul telefoanelor satelitare pentru zonele fără semnal.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI