Trei oameni de afaceri și un preot paroh au sprijinit 40 de copii instituționalizați din municipiul FălticeniLocal

Trei oameni de afaceri și un preot paroh au sprijinit 40 de copii instituționalizați din municipiul Fălticeni

       Accesări: 5567

Fapte pentru cei care statul este mamă și tată. Pentru copiii instituționalizați, un preot din Fălticeni își face mereu timp pentru a le oferi momente care se vor deveni amintiri frumoase. Adrian Brădățanu obișnuiește să lanseze inițiative atât la sărbătorile creștine, cât și în timpul anului școlar, prin care vrea să le ofere puțină bucurie.

Și vacanța mare este un prilej perfect pentru activități cu tinerii aflați în apartamentele de tip familial din municipiu.

Aceștia și câțiva însoțitori au avut parte de o excursie la Mănăstirea Slatina.

Parohul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, împreună cu trei sponsori au organizat vizita la sfântul lăcaș pentru 40 de copii instituționalizați.

Aceștia au aflat istoricul mănăstirii, au vizitat muzeul din cadrul chinoviei de maici, dar și lăcașul ctitorit în urmă cu 460 de ani.

Firmele fălticenene Romfour, Ventus și Rogelya au sprijinit inițiativa preotului Brădățanu, care le-a mulțumit pentru ajutor. Parohia Adormirii Maicii Domnului și părintele paroh au contribuit cu alimente pentru masa de la finalul excursiei.

Inițiatorul spune că scopul a fost de a le oferi copiilor din apartamentele de tip familial posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod util și plăcut, dar și de a „gusta”, din nou, plăcerea de a fi turist.

Excursioniștii au făcut un popas și la Păstrăvăria „Poiana” din Mălini.

Tot pentru ei sunt organizate la marile sărbători creștine acțiuni de binefacere ce constau în donații de pachete alimentare.

ȘTIRI