Trei noi autospeciale Dacia Logan vor intra în dotarea unităților de Poliție din Vadu Moldovei, Baia și RâșcaRural

Trei noi autospeciale Dacia Logan vor intra în dotarea unităților de Poliție din Vadu Moldovei, Baia și Râșca

       Accesări: 661

Se înnoiesc în prag de vară. Unitățile de poliție din mediul rural și urban schimbă vechile Dacii Logan cu unele de generație nouă, după ce Ministerul Afacerilor Interne a primit de la Guvern suma de 30 de milioane de lei pentru cumpărarea unui lot de 470 de autospeciale. Toate vehiculele au fost achiziționate în baza acordurilor-cadru încheiate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, în urma procedurilor de achiziție publică.

Trei astfel de exemplare Dacia Logan vor ajunge zilele viitoare la sediile unităților din zona Fălticeni.

Mașinile vor fi repartizate la posturile din Baia, Râșca și Vadu Moldovei. În județul Suceava vor fi aduse 11 autospeciale pentru structurile de poliție rurală.

Vehiculele sunt inscripționate, au rampe de semnalizare acustice și optice, un set de roți suplimentar cu pneuri de iarnă și roată de rezervă, prize pentru stații și acumulatori suplimentari.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acestea vor fi utilizate pentru situații operative, ordine publică și pentru patrulare.

Cele trei posturi din Baia, Râșca și Vadu Moldovei dispun de autospeciale uzate din punct de vedere moral.

Noile mașini urmează să ajungă la sediile unităților din zona Fălticeni până pe 18 iunie. Acestea le vor înlocui pe cele care au parcurs  deja 300.000 de kilometri.

Reprezentanții IGPR spun că noile autospeciale, care intră în dotarea Poliției Române, contribuie la îmbunătățirea modului în care polițiștii răspund la solicitările cetățenilor, precum și la creșterea gradului de siguranță pe care polițiștii îl au la intervenții.

Anterior acestui lot de mașini, IPJ Suceava repartiza două vehicule de poliție unităților din Fălticeni și Preutești.

Pentru acoperirea deficitului de parc auto de la nivelul structurilor operative, pe lângă autovehiculele achiziționate din cele 30 de milioane de lei provenite din fondul de rezervă al Guvernului, MAI va mai achiziționa în acest an autoturisme, autospeciale și motociclete în valoare de 120 milioane de lei din veniturile proprii realizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, din activitatea de valorificare și confecționarea plăcilor cu numere de înmatriculare.

ȘTIRI