Trei focare de hepatită acută virală de tip A în judeţul SuceavaRural

Trei focare de hepatită acută virală de tip A în judeţul Suceava

       Accesări: 50

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a informat că focarele comunitare de hepatită acută virală de tip A care evoluează în comunele Arbore şi Marginea însumează în prezent un numar de 20 de cazuri de îmbolnavire în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 10 ani. Unsprezece cazuri provin din  Marginea şi nouă din Arbore.

Potrivit DSP Suceava, focarul s-a extins şi în comuna Horodnic de Sus, unde se înregistrează un număr de 7 cazuri, la copii cu vârste între 3 şi 15 ani. Specialiştii spun că există legătură epidemiologică demonstrată între cele 3 focare comunitare.

„S-au administrat până în prezent un număr de 116 doze vaccin antihepatitic de tip A. Au fost distribuite substanţe clorigene şi s-a efectuat dezinfecţia a 5 fântăni de tip familial. Deoarece rezultatele tuturor probelor de apă sunt necorespunzătoare, atât chimic cât şi bacteriologic, am informat cele trei primării în vederea luării măsurilor de avertizare a populaţiei privind pericolul consumului de apă din aceste surse. În prezent la nivelul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal Rădăuţi sunt internaţi un număr de 8 pacienţi aflaţi în tratament şi supraveghere medicală de specialitate”, se arată într-o informare transmisă de DSP Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI