Trei fălticeneni au participat la Campionatul European de Qwan Ki Do. Frații Codruț și Ionuț Befu au adus României un titlu european și două medalii de bronzSport

Trei fălticeneni au participat la Campionatul European de Qwan Ki Do. Frații Codruț și Ionuț Befu au adus României un titlu european și două medalii de bronz

       Accesări: 1993

În perioada 13-14 aprilie 2018, în Gandia – Spania, s-a desfășurat a 11-a ediție a Campionatului European de Qwan Qi Do, competiție rezervată seniorilor.

Sportivii români au cucerit 24 de medalii, dintre care 5 de aur, performanțe care au clasat România pe podiumul european la numărul de titluri obținute în probele individuale.

Delegația României s-a deplasat în Spania cu 27 de sportivi (majoritatea din zona Moldovei), între aceștia și trei fălticeneni, frații Codruț și Ionuț Befu, dar și Eliza Baciu, eleva instructorului Marius Maxim, de la clubul Kim Long Dao din Fălticeni, debutantă la acest nivel competițional.

Frații Befu s-au inițiat în tainele artelor marțiale la același club Kim Long Dao din Fălticeni, în prezent fiind legitimați la clubul DAO Iași.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ei au reușit să urce de trei ori pe podiumul Campionatului European din Spania.

Codruț Befu a obținut medalia de aur în proba de luptă cu arme (Co Vo Dao) și medalia de bronz în proba de luptă (Song Dau pentru centuri negre).

La rândul său, Ionuț Befu a fost medaliat cu bronz la categoria Song Dao pentru grade.

“Frații Befu au început qwan ki do-ul la clubul nostru din Fălticeni, timp de șate ani, apoi au făcut specializarea la Iași, când au plecat la facultate. Sunt niște băieți extraordinari, muncitori și modești. Genul de elevi de care nu te saturi niciodată.

În privința Elizei Baciu, prezența ei în lotul național este un lucru excepțional pentru ea, dar și o noutate absolută pentru clubul Kim Log Dao Fălticeni. Experiența câștigată de Eliza la antrenamentele cu lotul național, apoi participarea efectivă la Campionatul European ne va fi și nouă de folos în desfășurarea antrenamentelor viitoare.

Sunt convins că a fost prima, dar nu și ultima participare a Elizei la o competiție de asemenea anvergură. De asemenea, sper că vor mai fi în viitor și alți sportivi de la Kim Long Dao Fălticeni convocați la lotul național.

Nu pot decât să o felicit pe Eliza pentru efortul depus și nu în ultimul rând să felicit sportivii și staful de la echipa națională pentru rezultatele obținute”, a declarat, pentru Cronica de Fălticeni, instructorul Marius Maxim, de la clubul Kim Long Dao Fălticeni.

Foto – Adrian Diaconescu 

ȘTIRI