Trei elevi din Fălticeni și Mălini au obținut premiul I la Tabăra Internațională de ceramică „Happy Daro”Educație

Trei elevi din Fălticeni și Mălini au obținut premiul I la Tabăra Internațională de ceramică „Happy Daro”

       Accesări: 98

Vacanța mare aduce bucurie dar și satifacție deplină. Trei elevii de la Clubul Copiilor din Fălticeni s-au întors cu rezultate valoaroase de la Tabăra Internațională de ceramică „Happy Daro” ce s-a desfășurat municipiul Lugoj. Ei au reprezentat cu succes județul Suceava reușind să se impună în cadrul competiției de creație.

Echipajul coordonat de profesorul Dan Grigoraș s-a remarcat prin rezultatele bifate în cadrul taberei de creație.

Elevii Mădălina Moroșanu (Fălticeni), Silviu Mitocaru (Mălini), Adrian Pricopioaia (Fălticeni) au obținut premiul I la categoriile de vârstă la care au participat, respectiv 13, 14 și 17 ani. Îndrumătorul lor s-a arătat încântat de performanțelor celor trei copii care se pregătesc la Cercul de artă plastică și decorativă din cadrul Clubului Copiilor Fălticeni.

Și la edițiile anterioare ale taberei profesorul Dan Grigoraș a reușit să obțină cu elevii participanți, pe care îi pregătește an de an, numeroase premii întâi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prin obiectele create, Mădălina, Silviu și Adrian s-au dovedit cei mai pricepuți tineri meșteri în arta olăritului, care au învățat toate tehnicile de lucru.

Anul acesta Tabăra internațională de ceramică s-a desfășurat în perioada 13 – 23 august. Au participat elevi și profesori din Danemarca, Italia, Polonia, Serbia, Spania, Ungaria și România.

Pe parcursul taberei, elevii au avut posibilitatea de a deprinde metode de lucru la roata olarului, de decorare, glazurare și de ardere a obiectelor realizate pe teme date, după care și-au prezentat creațiile din ceramică în cadrul unei expoziţii. Programul a fost unul încărcat și foarte atractiv.

Organizatorii susțin că prin acest proiect, ce figurează în calendarul CAEN 2017, vor să arate utilitatea ceramicii pentru viața cotidiană dar și faptul că ceramica nu este ceva demodat, ea putând fi modernizată și își poate găsi loc cu succes în locuințele moderne din ziua de azi.

Elevii participanți au avut o săptămână încărcată cu activităţi frumoase, menite să dezvolte imaginaţia şi creativitatea.

Tabăra este organizată de Clubul Copiilor Lugoj, în colaborare cu Ministerul Educatiei și Cercetării Științifice, finanțatorul acestui proiect, Consiliul Judeţean Timiş, în colaborare cu Forumul Democratic România Danemarca.

ȘTIRI