Trei elevi din Fălticeni au luat medaliile de aur și argint la Concursul Național de Geografie ”La școala cu Ceas” Exclusiv

Trei elevi din Fălticeni au luat medaliile de aur și argint la Concursul Național de Geografie ”La școala cu Ceas”

Avem cei mai buni elevi la geografie din România. Au demonstrat-o din nou reprezentanții Colegiului ”Nicu Gane” care au reușit să-și adjudece trei premii importante la Concursul Național ”La școala cu ceas”. Pe podiumul întrecerii au urcat Delia Apostol, Teofana Apostol și Maurizio Pavel cei care continuă șirul succeselor bifate în ultimii ani de fălticenenii Constantin Popa, Lorena Davidel, Ana-Maria Cotun în ultimii 10 ani pe această disciplină.

Competiția, ce s-a desfășurat astăzi, 30 ianuarie, la Râmnicu Vâlcea, se adresează copiilor din ciclul gimnazial clasele V-VIII și îşi propune obţinerea unor rezultate bune la etapele superioare ale Olimpiadei Terra și de Geografie.

Elevii pregătiți de profesorul doctor Marcel Porof au strălucit la competiția unde au participat școlari de elită din 18 de județe ale țării.

”Nu vreau să par lipsit de modestie, dar mă așteptam la rezultate deosebite. Delia, Teofana și Maurizio sunt pe podium cu o medalie de aur și un premiu I, respectiv două medalii de argint și două premii II, ”, ne-a declarat profesorul Porof. ”Subiectele nu au fost deloc ușoare, însă elevii Colegiului Național ”Nicu Gane” și Clublului Copiilor din Fălticeni au demonstrat nivelul pregătirii lor. Vreau să remarc faptul că acest concurs național este considerat cel mai important test, cea mai importantă competiție înaintea Olimpiadei Naționale de Geografie.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Fălticeneanca Delia Apostol a câștigat locul I, medalia de aur și cupa concursului la clasa a VIII-a grație celor 94 de puncte din 100 posibile. Rezultate excelente și pentru Teofana Apostol și Maurizio Pavel care au obținut locul II și medaliile de argint la secțiunea rezervată elevilor de clasa a VI-a. Ambii au primit 89 de puncte.

Participanții au avut la dispoziție 120 de minute pentru subiectele din concurs cu un grad ridicat de dificultate. Elevii au avut un test grilă și exerciții care trebuiau rezolvate prin explicații comparative care au scos în evidență bagajul cunoștințelor dobândite.

La Concursul Național de Geografie ”La școala cu Ceas” au participat 500 de elevi din 18 județe ale țării.

Cei trei elevi din Fălticeni au fost singurii reprezentanți ai județului Suceava la prestigioasa competiție ajunsă anul acesta la ediția cu numărul 19.

ȘTIRI