Trei elevi din Bogdănești, Mălini și Udești se află printre premianții Olimpiadei Satelor din RomâniaEducație

Trei elevi din Bogdănești, Mălini și Udești se află printre premianții Olimpiadei Satelor din România

       Accesări: 2559

Și matematica predată în mediul rural este la înălțime. Cel puțin asta doresc să demonstreze organizatorii Olimpiadei Satelor din România, competiție destinată elevilor silitori care iubesc știința exactă. Etapa națională s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute, în perioada 11 – 13 mai, concursul fiind găzduit de municipiul Cluj-Napoca, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean.

La cea de-a treia ediție au participat 150 de elevi și 35 de profesori din tot atâtea județe ale țării.

Județul Suceava a fost prezent la olimpiada de matematică prin lotul format din elevii Gabriel Airinei din Bogdănești, Silviu Mitocaru din Mălini și Darius Lăcătuș din Udești care au încheiat competiția cu rezultate notabile.

Subiectele au fost de nivelul unei olimpiade, iar participanții au avut prilejul să demonstreze nivelul de pregătire.

Concursul este destinat elevilor din mediul rural, clasele IV – VIII, și are ca scop asigurarea egalității de șanse la nivelul activității de excelență, fiind unica competiţie de acest gen din ţară.

După corectarea lucrărilor tinerii matematicieni suceveni au ajuns printre premianții Olimpiadei Satelor din România. Cel mai bun rezultat din lotul județean l-a bifat Gabriel Airinei (clasa a VI-a). Pregătit de profesorul Vasile Solcanu, elevul Școlii Gimnaziale Bogdănești a fost distins cu premiul la III-lea.

Două mențiuni au obținut Darius Lăcătuș (clasa a VII-a) de la Școla Gimnazială Poieni, din comuna Udești, pregătit de profesoara Gabriela Gemeniuc și respectiv Silviu Mitocaru (clasa a VIII-a) de la Școala Gimnazială „Nicolae Labiș” din Mălini, îndrumat de profesoara Gabriela Gogan.

Pe lângâ distincții, câștigătorii au fost răsplătiți cu bani și bunuri materiale.

Elevii suceveni au fost însoțiți de părinți, profesori, iar din partea ISJ Suceava, de inspectorul de specialitate Marinela Cimpoeșu care a făcut parte din comisia concursului.

Premiile au fost oferite de către Ministerul Educației Naționale în cadrul unei gale desfășurate la Școala „Ion Agârbiceanu”.
Președintele de onoare al concursului a fost profesorul universitar emerit doctor Dorel Duca, de la Universitatea Babes Bolyai, Cluj-Napoca.

ȘTIRI