Trei elevi de la Colegiul „Vasile Lovinescu” vor participa Olimpiadele Naționale cu profil tehnologicEducație

Trei elevi de la Colegiul „Vasile Lovinescu” vor participa Olimpiadele Naționale cu profil tehnologic

       Accesări: 688

Rezultate care onorează școala și aduc satisfacție participanților. Trei reprezentanți ai Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au reușit să se califice la fazele naționale ale Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii”. Aceștia au terminat pe primul loc la etapa județeană pe domeniile mecanică, industrie alimentară și creșterea animalelor, desfășurat în perioada 27 februarie – 4 martie.

După ce au obținut cele mai mari note la faza județeană, elevii Petru Moroșanu, Vasilica Erhan și Neculai Geosanu se pregătesc pentru ultima și cea mai dificilă competiție.

Ei au susținut o probă scrisă și o probă practică pe domenii de învățământ.

Primul clasat pe fiecare domeniu va reprezenta județul la etapa națională care se va desfășura în perioada 24 – 28 aprilie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Elevul Moroșanu Petru Moroșanu din clasa a XI – a Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații, pregătit de profesorii Florin Ciocîrlan și  Florin Păstrăvanu a obținut locul I și va participa la etapa națională care se va desfășura la Botoșani.

Tot locul I la etapa județeană a obținut și eleva Erhan Vasilica din clasa a XI-a Tehnician analize produse alimentare, pregătită de profesoarele Elena Bălan, Monica Crețu și Carmen Pintilie și va participa la etapa națională de la Târgu – Mureș.

Cel mai mare punctaj, în urma celor două probe de la faza județeană, pentru domeniul creșterea animalelor, l-a obținut elevul Neculai Geosanu din clasa a XII – a Tehnician veterinar, pregătit de profesoarele Mioara Blanaru și Emilia Nemițan, ce va participa la etapa națională programată la Piatra Neamț.

ȘTIRI