Trei elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” s-au calificat la Olimpiadele Naționale de Mecanică și ConstrucțiiEducație

Trei elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” s-au calificat la Olimpiadele Naționale de Mecanică și Construcții

       Accesări: 1924

Au pășit în cea mai importantă etapă din primăvara competițiilor școlare. Trei elevi ai Colegiului „Vasile Lovinescu” din Fălticeni au reușit să se califice la două olimpiade naționale destinate disciplinelor studiate la unități de învățământ cu profil tehnic. Liviu Conicov, Robert Ipate și Cristian Mitrea vor participa pentru prima oară la etapa pe țară, după obținerea unor punctaje mari la faza județeană.

Toți cei trei elevi sunt în clasa a XI-a și se remarcă prin rezultate bune la învățătură, la profilul la care sunt înscriși.

Rezultatele obținute confirmă performanțele școlare obținute în ultimii ani de mai mulți elevi ai colegiului fălticenean la olimpiadele din aria curiculară „Tehnologii”.

„Anul acesta subiectele de la faza județeană a olimpiadei au avut un grad mai ridicat de dificultate fiind unice la nivel național.”, ne-a declarat profesorul Florin Ciocîrlan. „Cu toate acestea, elevii școlii noastre au continuat seria rezultatelor foarte bune din ultimii ani, fiind convinși de faptul că învățământul tehnic oferă satisfacții atunci când ești pasionat de un domeniu și muncești cu perseverență și ambiție. Îi felicităm și le dorim succes la faza națională.”

Liviu Conicov, din clasa a XI-a, s-a clasat pe primul loc cu 93 puncte și va participa la Olimpiada Națională de Mecanică, ce se va desfășura la Slatina, județul Olt, în perioada 22-26 aprilie.

Elevul din orașul Ungheni, Republica Moldova, orașul Ungheni, este pasionat de mecanică și dorește să urmeze, după absolvirea liceului, cursurile Facultății de Inginerie Mecanică din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, pentru a deveni inginer mecanic.

La aceeași competiție, tot la faza județeană, locul al II-lea a fost ocupat ocupat de Robert Ipate din satul Boura, comuna Forăști. El a încheiat cu 89 puncte și datorită acestui fapt, elevul Colegiului „Vasile Lovinescu” a obținut dreptul de a participa la Olimpiada Națională de Mecanică, pe unul din cele zece locuri suplimentare.

Potrivit regulamentului, la etapa pe țară, pe lângă primul clasat din fiecare județ, sunt admiși zece elevi de pe locul II, cu cel mai mare punctaj în clasamentul la nivel național.

Cei doi colegi de clasă, Liviu și Robert, din clasa a XI-a, de la calificarea „Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații”, sunt pregătiți de profesorul inginer Florin Ciocîrlan și profesorul Florin Păstrăvanu.

Un rezultat, de asemenea, notabil l-a obținut și Cristian Mitrea din localitatea Hârtop, elev în clasa a XI-a calificarea „Tehnician în construcții și lucrări publice”.

Acesta a obținut locul I la faza județeană a Olimpiadei de Construcții, cu un total de 91 puncte.

Performanța i-a permis să se califice automat la etapa națională ce se va desfășura la Tulcea, între 22 și 26 aprilie. Elevul este pregătit de profesorul inginer Dănuț Ungureanu și de inginerul Vasile Maftei.

ȘTIRI