Trei eleve din comuna Baia vor reprezenta județul Suceava la Concursul „Democrație și toleranță”Educație

Trei eleve din comuna Baia vor reprezenta județul Suceava la Concursul „Democrație și toleranță”

       Accesări: 1232

Munca în echipă poate aduce satisfacții nebănuite. Trei de eleve ale Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” din Baia au participat cu succes la toate fazele premergătoare finalei Concursului național „Democrație și toleranță”. Andreea Guță, Georgiana Brădățanu și Lavinia Biserică s-au calificat la etapa pe țară după ce au încheiat ultima etapă, întrecerea de la nivel județean, cu cea mai mare notă.

După o pregătire temeinică, echipajul s-a prezentat fără emoții, pe data de 19 mai, la Suceava.

Lotul școlii din Baia s-a clasat pe primul loc, juriul acordându-i nota 9,40 care i-a asigurat calificarea la etapa națională.

În cadrul competiției, Andreea Guță (a IV-a A), Georgiana Brădățanu (a VII-a B) și Lavinia Biserică (a VIII-a A) au prezentat proiectul cu tema „Agresor sau martor pasiv, la fel de vinovat”. Elevele au subliniat faptul că scopul principal al proiectului este conștientizarea elevilor cu privire la importanța implicării în vederea stopării incidentelor de intimidare, terorizare și brutalizare (cunoscute ca bullying).

Ideile din proiect au fost susținute la modul practic prin acțiuni desfășurate la nivelul școlii și comunității locale.

Pe baza experiențelor asociate acestora, membrele echipajului au realizat un ghid de bune practici, dar și un registru intitulat sugestiv „Jurnalul unui copil pentru care ceilalți nu au făcut nimic.”

„Este o mândrie pentru școala noastră obținerea acestui premiu și faptul că eaceste eleve vor reprezenta județul la faza națională a concursului.”, ne-a declarat profesoara Roxana Potlog, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru”. „Este rezultatul muncii depuse de doamnele profesoare. În același timp, succesul aparține acestor minunate eleve care s-au remarcat prin rezultatele obținute la mai multe concursuri județene.”

Competiția județeană s-a derulat pe trei probe: teoretică, practic aplicativă și artistică.

Andreea Guță a realizat la proba artistică un desen ce reprezintă situația unui copil abuzat și modul de rezolvare al problemei. Partea grafică și modul de prezentare i-au adus punctajul maxim de 100 de puncte.

La proba teoretică a participat Georgiana Brădățanu care a realizat o compunere cu tema „Respectarea drepturilor omului”.

La ultima secțiune din concurs, Lavinia Biserică a prezentat în cadrul probei practic aplicative un proiect care a avut ca argument sloganul „Schimbarea începe cu tine”. Prezentarea în mod liber a temei a fost apreciată în mod deosebit cât și determinarea pe care a demonstrat-o în convingerea juriului cu privire la importanța temei proiectului.

Echipajul Școlii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” a fost coordonat de către profesoarele Andreea Iliuță și Mihaela Gogu care se află la cea de a doua performanță, în cadrul aceleași competiții ele reușind să înregistreze anterior un rezultat similar cu un alt echipaj al școlii.

Concursului Național „Democrație și toleranță”, etapa pe țară, se va desfășura în luna iulie la Deva.

ȘTIRI