Trei eleve de la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni s-au calificat la Olimpiada Națională de GeografieEducație

Trei eleve de la Colegiul „Nicu Gane” din Fălticeni s-au calificat la Olimpiada Națională de Geografie

       Accesări: 2102

Au făcut pasul decisiv spre cea mai importantă competiție școlară. Trei eleve ale Colegiului Național „Nicu Gane” sunt calificate la Olimpiada Națională de Geografie, după ce au bifat cele mai bune rezultate la faza județeană. Alexandra Verdeș, Delia Apostol și Ana Maria Cotun sunt pregătite să înfrunte tensiunea și emoția din ultima și cea mai importantă etapă.

Îndrumate de profesorul doctor Marcel Porof, elevele de la colegiul fălticenean au trecut fără emoții de faza județeană.

Competitorii au susținut două probe, una practică și una teoretică.

Alexandra, Delia și Ana Maria au încheiat concursul cu medii peste 9. Rezultatele obținute au fost caracterizate de profesorul doctor Porof ca excelente.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Sunt mulțumit de rezultatele obținute. Fără să par lipsit de modestie, pot să spun că mă așteptam să fie așa. Ceea ce însă mă surprinde sunt diferențele clare, de peste 1 punct, între elevele noastre și ceilalți participanți. Surpriza de anul acesta este, fără îndoială, Alexandra.”, ne-a declarat Marcel Porof. „Ținta pentru etapa următoare, din aprilie, este câte un loc pe podium la Olimpiada Națională de Geografie. Elevele noastre au potențial și cred că putem avea trei medalii la națională.”

Alexandra Verdeș va participa la secțiunea rezervată elevilor de clasa a VIII-a, Delia Apostol la clasa a IX-a, iar Ana Maria Cotun la clasa a XI-a.

Ultima dintre eleve este câștigătoarea medaliei de aur la Olimpiada Națioanala de Geografie din anul 2014 și medaliei de bronz la Olimpiada Balcanică din anul 2015.

Marcel Porof a subliniat că la etapa județeană, diferența dintre locurile 1 și 2, la clasele a VIII-a și a XI-a, au fost categorice, adică de peste 1 punct.

De menționat că Alexandra Verdeș are cea mai bună medie din județ la disciplina geografie (9,70), în timp ce Ana Maria Cotun are a doua cea mai bună medie finală (9,58).

Olimpiada Națională de Geografie se va desfășura pe 18 aprilie la Oradea.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI