- Cronica de Fălticeni - https://www.cronicadefalticeni.ro -

Trei drumuri din comuna Boroaia au fost modernizate printr-un proiect PNDL în valoare de 6,8 milioane de lei

Continuă modernizarea infrastructurii comunei Boroaia. Autoritățile locale au derulat recent un proiect amplu finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Ministerul Dezvoltării. Obiectivul de investiții a cuprins trei tronsoane de drum care nu au mai fost asfaltate până în prezent.

Proiectul, în valoare de 6,8 milioane de lei, s-a derulat în perioada mai – iunie 2016, pe parcursul mai multor săptămâni.

Acesta a vizat reabilitarea unui număr de trei străzi, General Dafinescu, Suseni și Sibicheni, pe care s-au aplicat două straturi de asfalt.

Lucrările de modernizare la infrastructura rutieră însumează șapte kilometri de drumuri comunale. Pe strada Sibicheni au fost necesare consolidări de maluri, fiind o zonă predispusă alunecărilor de teren.

Primarul Vasile Berariu afirmă că cea mai mare sumă din proiect a fost alocată pentru stabilizarea terenului cu piloni și centuri de beton armat. Au fost asfaltate drumurile DC 13 (Moișa – Suseni) în lungime de 3,2 kilometri, un alt tronson de pe DC 13, de 2,1 kilometri, până la limita cu comuna Bogdănești, și drumul DC 13 B (Sibicheni) în lungime de 1,6 kilometri.

Proiectul de modernizare i-a revenit firmei Autotehnorom. Lucrările au fost încheiate la jumătatea lunii iunie, recepția fiind realizată de curând.

Facebook Comments