Trei drumuri din comuna Boroaia au fost modernizate printr-un proiect PNDL în valoare de 6,8 milioane de leiRural

Trei drumuri din comuna Boroaia au fost modernizate printr-un proiect PNDL în valoare de 6,8 milioane de lei

       Accesări: 740

Continuă modernizarea infrastructurii comunei Boroaia. Autoritățile locale au derulat recent un proiect amplu finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și Ministerul Dezvoltării. Obiectivul de investiții a cuprins trei tronsoane de drum care nu au mai fost asfaltate până în prezent.

Proiectul, în valoare de 6,8 milioane de lei, s-a derulat în perioada mai – iunie 2016, pe parcursul mai multor săptămâni.

Acesta a vizat reabilitarea unui număr de trei străzi, General Dafinescu, Suseni și Sibicheni, pe care s-au aplicat două straturi de asfalt.

Lucrările de modernizare la infrastructura rutieră însumează șapte kilometri de drumuri comunale. Pe strada Sibicheni au fost necesare consolidări de maluri, fiind o zonă predispusă alunecărilor de teren.

Primarul Vasile Berariu afirmă că cea mai mare sumă din proiect a fost alocată pentru stabilizarea terenului cu piloni și centuri de beton armat. Au fost asfaltate drumurile DC 13 (Moișa – Suseni) în lungime de 3,2 kilometri, un alt tronson de pe DC 13, de 2,1 kilometri, până la limita cu comuna Bogdănești, și drumul DC 13 B (Sibicheni) în lungime de 1,6 kilometri.

Proiectul de modernizare i-a revenit firmei Autotehnorom. Lucrările au fost încheiate la jumătatea lunii iunie, recepția fiind realizată de curând.

ȘTIRI