Trei dosare penale pentru un tânăr din Fălticeni care s-a jucat cu legea: Conducea un SUV de lux fără să dețină permisLocal

Trei dosare penale pentru un tânăr din Fălticeni care s-a jucat cu legea: Conducea un SUV de lux fără să dețină permis

       Accesări: 6319

Tupeu incredibil și sfidare față de lege. Un tânăr din Fălticeni, cercetat pentru abateri la regimul rutier, s-a plimbat cu mașina prin localitatea de domiciliu deși nu deține permis de conducere. Adolescentul, în vârstă de 18 ani, a cedat tentației de a se urca la volan, fapt care i-a adus un nou dosar penal.

Vineri la orele după-amiezii, el s-a decis să plece cu mașina în oraș, numai că n-a apucat să circule prea mult deoarece polițiștii l-au săltat din trafic.

Aceștia l-au depistat în urma unor activități operative desfășurate pe raza municipiului Fălticeni. Adolescentul conducea un Mercedes ML înmatriculat în județul Arad.

Două echipaje ale Poliției Municipale au făcut filtru pentru a-l prinde pe „șofer”, după care au blocat mașina în care se afla tânărul, pentru a se asigura că nu va fugi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Acțiunea s-a desfășurat ieri, în jurul orei 18, pe Bulevardul 2 Grăniceri, la ieșirea din municipiu spre Spătărești.

În urmă cu numai două săptămâni, el a provocat un accident rutier pe strada Tudor Vladimirescu. Mașina s-a izbit în ușa unui imobil, provocând pagube materiale. Ulterior, la spital, i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii i-au întocmit atunci două dosare penale, unul pentru conducerea autovehiculului fără permis de conducere și altul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Acum lucrătorii de la rutieră i-au făcut al treilea dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

Cazul a fost înaintat procurorilor care l-au dat pe adolescentul plimbăreț pe mâna Justiției.

Surse judiciare susțin că prin cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, înregistrată la data de 26 noiembrie 2016, a fost sesizată instanţa cu propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar, luată faţă de inculpatul NBD, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, cu măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Anchetatorii afirmă că în seara zilei de 12 noiembrie 2016, în jurul orei 21:00, inculpatul N.B.D., cunoscut cu antecedente penale, a condus autoturismul marca BMW, pe strada Tudor Vladimirescu din Fălticeni, fără a poseda permis de conducere şi cu o alcoolemie peste limita legală, fiind implicat într-un accident de circulaţie.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni inculpatul N.B.D. a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore. La data de 16 noiembrie 2016 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o durată de 60 de zile.

Prin aceeaşi ordonanţă inculpatului i s-a impus ca, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte mai multe obligaţii printre care şi aceea de a nu conduce nicio categorie de vehicule sau autovehicule, având în vedere modul de comitere a faptei.

După luarea măsurii controlului judiciar, în seara zilei de 25 noiembrie 2016, în jurul orei 18:00, inculpatul a condus din nou un vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Astfel, inculpatul a condus autoturismul marca Mercedes Benz ML, pe Bulevardul 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni (direcţia Roman-Suceava) fiind oprit de către organele de poliţie.

Întrucât inculpatul nu a respectat obligaţiile impuse a fost sesizată Judecătoria Fălticeni cu propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin Încheierea din data de 26 noiembrie 2016, Judecătoria Fălticeni a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat pentru o perioadă de 30 zile. Pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii.

El nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Inculpatul trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat și să nu comunice cu martorii din lucrări, pe nicio cale.

Încheirea nu este definitivă fiind cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare.

ȘTIRI