Trei dosare penale într-o singură oră pentru infracțiuni săvârșite la regimul rutier în zona FălticeniActualitate

Trei dosare penale într-o singură oră pentru infracțiuni săvârșite la regimul rutier în zona Fălticeni

       Accesări: 2533

În inteval de o oră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Poliția Rutieră a întocmit mai multe dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier.

Trei tineri din zona Fălticeni au de dat explicații pentru că au încălcat legea atunci când s-au aurcat la volan, fără să aibă acest drept, fie pentru că au consumat băuturi alcoolice.

Vineri, după ora 23, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control, pe strada Mihai Eminescu din localitate, autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Vadu Moldovei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice restricționat în perioada 20 februarie -21 martie 2017.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași noapte, ora 00.30, o patrulă a poliției a oprit pentru control pe strada Buciumeni din Fălticeni, autoturismul condus de o tânără în vârstă de 27 de ani, din comuna Boroaia.

Consultând bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, femeia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Oamenii legii i-au întocmit tinerei dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

În același timp (ora  00.35), o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe DJ 209A, pe raza comunei Cornu Luncii, autoturismul condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Slatina.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

ȘTIRI