Trei bărbați din comuna Preutești sunt suspectați de implicare în acte de braconaj: Polițiștii au ridicat mai multe trofee și bunuriActualitate

Trei bărbați din comuna Preutești sunt suspectați de implicare în acte de braconaj: Polițiștii au ridicat mai multe trofee și bunuri

       Accesări: 768

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au documentat activitatea infracţională a trei persoane bănuite de acte de braconaj şi au efectuat patru percheziţii în urma cărora au fost ridicate mai multe trofee şi bunuri cu valoare probatorie în cauză.

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016, în jurul orei 23.00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au fost  informaţi despre faptul că persoane necunoscute, care se deplasează cu un autoturism, au fost văzute  braconând vânat (iepuri) în zona satului Huşi, comuna Preuteşti.

La faţa locului s-a deplasat  de urgenţă o echipă operativă care a identificat un vehicul în care nu se afla nici o persoană. În portbagajul  autovehiculului, polițiștii au găsit o butelie CO2 şi mai multe recipiente din plastic care au fost  ridicate în vederea examinării acestora în condiţii  de laborator.

Cu ocazia efectuării cercetării  locului faptei, la o distanţă de câţiva metri  de autovehiculul abandonat, pe traseul  urmat de autori,  a fost  identificat într-o pungă  din plastic un iepure de câmp mort, ce prezenta leziuni în zona gâtului, create  posibil prin împuşcare. Autovehiculul  abandonat a fost indisponibilizat şi depus la sediul Poliţiei Fălticeni în vederea continuării  cercetărilor.

În urma activităţilor investigative desfăşurate, au fost obținute date cu privire la activitatea infracțională a trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani, toți din comuna Preutești, care nu figurează ca deținători legali de armament și muniție.

Duminică, 27 noiembrie, Judecătoria Fălticeni a emis patru mandate de percheziție la locuințele folosite de cei trei.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, sprijiniți de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale A.S., au efectuat 4 percheziţii, în urma cărora au fost ridicate 15 trofee (două piei naturalizate provenite de la speciile de vânat mistreț și vidră, iar diferența în trofee provenite de la căpriori – coarne cu tot cu craniu), colți de mistreț, o capcană metalică ce poate fi folosită la activități de braconaj cinegetic, o cantitate de diaboluri din oțel, sferice, de diametre diferite, ce poate fi folosită la confecționarea munițiilor aferente armelor de vânătoare cu țeavă lisă, precum și un număr de 24 de petarde din categoria a F2 (a căror deținere este interzisă de lege).

În cauză  a fost  întocmit dosar de urmărire penală  pentru  comiterea infracţiunilor  de „tentativa de a practica  sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală  sau colectivă eliberată  în condiţiile legii  de gestionar, pentru fondul  cinegetic  respectiv”, „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, „uzul de armă fără drept” și „efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice”, care urmează  a fi  soluţionat  procedural prin unitatea de parchet  competentă.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI