Trei ani de investiții la Colegiul ”Nicu Gane”: Fonduri de 1,2 milioane lei alocate de Primăria FălticeniEducație

Trei ani de investiții la Colegiul ”Nicu Gane”: Fonduri de 1,2 milioane lei alocate de Primăria Fălticeni

       Accesări: 194

Sprijin pentru actul educațional. În ultimii trei ani, autoritățile locale s-au dovedit generoase cu unitățile de învățământ fălticenene care au primit sume de bani importante pentru demararea unor lucrări sau achiziții de maximă necesitate. Din bugetul local pe 2015 un sfert din secțiunea investiții va merge spre grădinițe, școli gimnaziale și colegii.

La Colegiul Național ”Nicu Gane” s-au alocat în ultimii trei ani 1,2 milioane de lei. Primăria a scos din visterie câte 400.000 lei pentru rezolvarea problemelor prioritare.

Unitatea de învățământ, care anul acesta are 18 elevi participanți la olimpiadele naționale, și-a direcționat fondurile primite de la municipalitate preponderent spre îmbunătățirea condițiilor oferite elevilor.

”Sumele pe care le-am primit sunt importante și arată faptul că primarul Coman sprijină învățământul local”, ne-a declarat directorul adjunct Laurențiu Tomescu.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

”Banii alocați pentru Colegiul Național ”Nicu Gane” sunt foarte importanți pentru că era mare nevoie să facem lucrări de modernizare pentru a putea toate condițiile necesare desfășurării actului educațional. Noi, profesorii, ne dorim să desfășurăm un act educațional de calitate și cred că rezultatele noastre, prin elevii noștri, confirmă acest lucru. ”

Acesta spune că investițiile pentru anul școlar 2014 – 2015 se vor axa pe trei capitole. Sumele de bani primite vor fi cheltuite pentru anveloparea termică a corpului B și reparații la sala mică de sport.

În același timp vor fi realizate lucrări de anvelopare și reparații șarpantă la clădirea internatului.

Lucrările de investiție se vor finaliza în vara acestui an.

Laurențiu Tomescu a precizat că în anii anteriori, 2012-2013 și 2013 – 2014, din fondurile primite de la bugetul local s-au achiziționat două noi centrale termice pe gaz, s-a reabilitate sala mare de sport, iar terenul de sport a primit gazon artifical și instalație nocturnă.

De asemenea, s-au făcut anvelopări ale clădirilor, modernizări la interiorul internatului, iar tâmplăria și geamurile au fost înlocuite.

ȘTIRI