Trei accidente rutire la trecerile la nivel cu calea ferată s-au produs în acest an pe raza județului SuceavaRural

Trei accidente rutire la trecerile la nivel cu calea ferată s-au produs în acest an pe raza județului Suceava

       Accesări: 464

Analizele periodice menite să identifice riscurile şi vulnerabilităţilor în domeniul siguraței rutieră arată că un segment aparte îl reprezintă circulaţia pe drumurile publice care intersectează magistrale de cale ferată.

În primele 6 luni ale anului 2016 s-au produs pe raza judeţului Suceava 3 accidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată, 2 cu implicarea de autovehicule şi 1 cu implicarea unui atelaj hipo. Din fericire doar o persoană au fost rănită uşor şi nu s-au înregistrat decese.

La începutul săptămânii, poliţiştii Serviciului Rutier – IPJ Suceava şi poliţişti rutieri din cadrul formaţiunilor de la nivelul subunităţilor de poliţie, împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean  al Poliţiei Transporturi Suceava au organizat o acţiune de prevenire şi combatere a accidentelor generate de nerespectarea legislaţiei privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Acţiunile au fost derulate pe 11 trasee din județul Suceava. În zona Fălticeni a fost vizat traseul Municipiul Fălticeni – DJ 208- DJ208E-Preuteşti- Dolhasca.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Polițiștii au urmărit prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere, sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată dar şi conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la respectarea legislaţiei în domeniu.

Au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţie rutiere şi nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, a fost constatată o infracţiune şi au fost suspendate 3 permise de conducere şi retrase 3 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI