Transporturi suspecte de material lemnos oprite de polițiștii din Mălini și Vadu MoldoveiRural

Transporturi suspecte de material lemnos oprite de polițiștii din Mălini și Vadu Moldovei

       Accesări: 650

Verificarea legalității transporturilor de material lemnos continuă să scoată la iveală numeroase nereguli.

La începutul acestei săptămâni, în două situații, polițiștii din zona Fălticeni au aplicat amenzi unor persoane care transportau masă lemnoasă, și au confiscat lemn de foc și cherestea în valoare de peste 10.000 de lei.

O patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii, o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Baia care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,86 m.c. lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 344 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

O altă patrulă, din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, a oprit pentru control pe DN 15C din comuna Boroaia, un ansamblu rutier condus de un bărbat din municipiul Fălticeni, care transporta cherestea.

Întrucât existau indicii clare cu privire la neconcordanța volumului de material lemnos transport și cel consemnat în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 59,09 m.c. cherestea de esență rășinoase, cu 16,75 m.c. mai mult decât cantitatea menționată în documente.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos transportat în plus, în cuantum de 10.703 lei, a fost confiscat valoric.

Miercuri, 6 martie, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control, pe DN 2E din comuna Rădășeni, ansamblul auto condus de un bărbat din orașul Frasin care transporta material lemnos.

Și în acest caz, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că bărbatul  transporta în plus 11,73 m.c. cherestea de esență rășinoase, față de cantitatea de 42,28 m.c. din documente.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale emitente a documentelor pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea valorică a surplusului de material lemnos transportat, în valoare de 7.495 lei.

ȘTIRI