Transporturi ilegale de materiale lemnoase depistate de Garda Forestieră Suceava în Boroaia și RâșcaRural

Transporturi ilegale de materiale lemnoase depistate de Garda Forestieră Suceava în Boroaia și Râșca

       Accesări: 1655

Săptămâna trecută, Garda Forestieră Suceava a efectuat mai multe controale ale circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice și forestiere din județele Neamț și Suceava.

Pe DN 15C, care leagă localitatea Tîrgu Neamț de Boroaia, a fost identificat un transport de materiale lemnoase care a fost oprit, cu sprijinul organelor de poliție, în localitatea Boroaia, la destinație.

“Conform documentelor prezentate de către șofer, la data de 20 septembrie 2018, ora 09.25, respectiv 09.28 au fost emise două avize de însoțire a materialelor lemnoase pentru ansamblul de vehicule identificat în trafic având punct de plecare satul Pluton, comuna Pipirig, județul Neam și destinație depozitul de materiale lemnoase al unui operator economic situat în localitatea Boroaia, județul Suceava. Cantitate totală înscrisă pe cele două avize de însoțire este de 40,71 mc buștean rășinoase.

În urma verificărilor întreprinse și a probelor strânse, s-a constatat faptul că, proprietarul materialelor lemnoase a efectuat în mod repetat, în baza acelorași documente de proveniență și transport, două curse. În urma inventarierii s-a constatat că volumul încărcat în mijloacele de transport și transportat ilegal însumează 46,90 mc buștean rășinoase”, se arată într-un comunicat al inspectorului șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Materialele lemnoase, în valoare de 15.617,7 lei au fost confiscate și predate în custodie, iar transportatorul e fost sancționat contravențional cu amendă de 10000 lei.

Garda Forestieră Suceava a demarat deja verificările atât la beneficiarul materialelor lemnoase cât și la operatorul economic care a dublat transportul, în scopul identificării provenienței materialului lemnos transportat ilegal.

“În aceeași zi, patrula mixtă formată din lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava și ai Postului de Poliție Boroaia, în jurul orelor 18.00, a oprit în trafic pe raza localității Dumbrăveni, comuna Râșca, un transport de materiale lemnoase. Șoferul mijlocului de transport a prezentat ca document de proveniență și transport un aviz de însoțire emis la data de 20 septembrie 2018, ora 08.35.

Cantitate totală înscrisă pe avizul de însoțire era  de 5 metri cubi lemn de foc, foioase. În urma verificărilor întreprinse și a probelor strânse, s-a constatat faptul că deținătorul materialelor lemnoase a efectuat în mod repetat, în baza acelorași documente de proveniență și transport, două curse. În urma inventarierii a rezultat un volum de 3,96 metri cubi, cantitate ce nu coincide cu cea înscrisă în documentul prezentat ca justificare de către șoferul mașinii”, a precizat inspectorul șef Mihai Gășpărel

Materialele lemnoase în cauză, în valoare de 546,48 lei, au fost confiscate și predate în custodie, iar transportatorul e fost sancționat contravențional.

ȘTIRI