Transporturi Auto Botoșani și Primăria Fălticeni solicită devierea traficului greu de pe strada Sucevei începând cu 15 augustActualitate

Transporturi Auto Botoșani și Primăria Fălticeni solicită devierea traficului greu de pe strada Sucevei începând cu 15 august

       Accesări: 113

Vor să se aplice o nouă restricție. Primăria Fălticeni și Transporturi Auto Botoșani au cerut oficial, în urmă cu numai câteva zile, devierea traficului greu pe segmentul străzii Sucevei unde au avut loc lucrările de extindere și reabilitare la rețeaua de apă și canalizare. Solicitanții vor ca în perioada 15 august -15 septembrie 2015 să închidă circulația vehiculelor de tonaj pe tronsonul aflat în șantier, pentru turnarea asfaltului și finalizarea proiectului.

O măsură similară s-a aplicat anul trecut între 5 mai și 15 iunie. Atunci solicitarea făcută de 3T Construct, firmă care patru luni mai târziu intra în insolvență, era argumentată de urgentarea finalizării rețelei.

La cererea constructorului ne-am raliat și noi și am făcut o solicitare comună”, ne-a declarat viceprimarul Constantin Bulaicon.”Pentru ca să se desfășoare lucrările în bune condiții și să scurtăm termenul de dare în folosință, pentru strada Sucevei, am cerut și noi devierea traficului pentru o lună de zile. Este și o lună cu trafic mai aglomerat, având în vedere că sunt veniți cei care muncesc în străinătate. Avem trei firme care lucrează pe șantier pentru partea de asfaltare, iluminat public și trotuare.”

Cererea a fost analizată astăzi, 6 august, în ședința desfășurată la Instituția Prefectului.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Reprezentanți ai Consiliului Județean Suceava, Primăria Municipiului Fălticeni, Serviciul Poliției Rutiere Suceava, Secția Drumuri Naționale Suceava și firmei constructoare au participat la întrunirea în care au fost analizate toate elementele tehnice care să susțină luarea unei decizii.

Concluzia de la finalul ședinței nu a fost tocmai pe placul solicitanților. Argumentele acestora nu au fost, se pare, convingătoare. La mijloc se află și o altă lucrare, în localitatea Capu Codrului, la câțiva kilometri de Gura Humorului, care necesită intervenția pe carosabilul drumului național 2E.

”Astăzi a fost doar o analiză a situației. Factorii de decizie au decis în primă fază dacă este sau nu oportună devierea traficului greu”, explică viceprimarul Bulaicon.”În perioada aceasta este prevăzută o intervenție și la Cap Codrului, pe unul din sensurile de mers, și atunci se suprapune cu ceea ce am cerut noi. Situația este destul de delicată, ținând cont și de lucrarea de care spuneam anterior, aflată pe traseul deviat spre Suceava prin localitățile Cornu Lunii și Păltinoasa.”

Deși a fost respinsă, cererea de deviere a traficului nu este definitivă.

”În urma discuțiilor purtate s-a stabilit faptul că o astfel de măsură nu se justifică la această dată, întrucât ar putea exista posibilitatea continuării lucrărilor de construcții cu restricții de circulație pe acest tronson și pe anumite intervale de timp fără a fi deviat traficul greu pe alt traseu, care ar implica costuri suplimentare și ar crea alte dificultăți pe traseul stabilit pentru deviere”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

Reprezentanții instituțiilor județene au cerut firmei constructoare Transporturi Auto Botoșani să prezente la următoarea ședință un grafic de lucrări cu termenele stabilite, în vederea soluționării eficiente și fără costuri suplimentare pentru finalizarea lucrărilor.

ȘTIRI