Transport suspect de material lemnos oprit pe raza comunei RâșcaRural

Transport suspect de material lemnos oprit pe raza comunei Râșca

       Accesări: 1686

Se înmulțesc situațiile în care transporturi ilegale de material lemnos sunt depistate în trafic de polițiștii suceveni și inspectorii Gărzii Forestiere.

Aceste transporturi sunt urmărite atent, dat fiind faptul că în această perioadă se fac aprovizionări cu lemn pentru încălzirea locuințelor.

În seara zilei de sâmbătă, 6 octombrie 2018, ora 19.50, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe raza comunei Râșca, vehiculul condus de un bărbat din comuna Bogdănești, care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea mai multor transporturi în baza aceluiași aviz de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au efectuat verificări, rezultatul fiind pozitiv.

S-a procedat la conducerea vehiculului la Ocolul Silvic Rîșca, iar în urma inventarierii materialului lemnos, a rezultat cantitatea de 15,72 m.c. lemn rotund de esență molid, în valoare de 2.703 lei, ce a fost confiscată și predată în custodia personalului silvic.

Societatea emitentă a avizului de însoțire a materialului lemnos a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice

ȘTIRI