Transport agabaritic intern și internațional: Misiune îndeplinită cu ajutorul specialiștilor de la HCSpeditionDiverse

Transport agabaritic intern și internațional: Misiune îndeplinită cu ajutorul specialiștilor de la HCSpedition

       Accesări: 367

Mulți dintre noi nu conștientizează dificultatea presupusă de organizarea unui transport agabaritic. În momentul în care vedem unul realizându-se, puțini se întreabă câte pregătiri au fost necesare sau cât de minuțios a fost organizat totul, întrucât lucrurile par să se desfășoare perfect normal, cu o ușurință greu de descris. Realitatea este însă cu totul alta.

Pentru a stabili toate detaliile și a putea realiza planul pentru un transport agabaritic reușit, fie că e vorba de un transport intern sau unul internațional, sunt necesare săptămâni sau chiar luni întregi de zile.

Misiunea transportului în cazul pieselor și echipamentelor agabaritice trebuie să fie dusă la bun sfârșit doar cu ajutorul specialiștilor în domeniu, fără de care nu ar putea fi realizat complet întregul proces.

Pe piața de profil se remarcă un nume este vorba despre HCSpedition, o societate specializată pe diverse tipuri de transport precum: transport agabaritic, transport maritim, transport aerian sau transport rutier de mărfuri.

Ce presupune organizarea unui transport agabaritic

Pentru a planifica până în cel mai mic detaliu un transport al unei încărcături care iese din tipare, care nu se înscrie în standardele impuse în ceea ce privește dimensiunile și/sau greutatea, este nevoie de o organizare minuțioasă.

Există o serie de aspecte ce trebuie obligatoriu avute în vedere, pe care le prezentăm în rândurile următoare, conform cu explicațiile oferite de specialiștii care își prezintă ofertele de servicii în cadrul portalului hcspedition.ro.

Greutatea și dimensiunile încărcăturii

De la aceste două caracteristici se pornește practic atunci când urmează să se realizeze planificarea unui transport agabaritic.

Greutatea totală a încărcăturii va ajuta la alegerea vehiculului potrivit pentru realizarea transportului, dar și la stabilirea traseelor posibile pentru realizarea transportului, întrucât pe parcursul majorității drumurilor există restricții din acest punct de vedere. În unele cazuri sunt potrivite trailerele low bed, alteori sunt mai utile trailerele extensibile, din acest motiv fiind obligatoriu să se țină cont de astfel de caracteristici referitoare la greutate, înălțime, lungime și lățime a încărcăturii.

Dimensiunile contează de asemenea foarte mult, pentru a putea realiza transportul în condiții depline de siguranță, fără a afecta în vreun fel traficul, dar și pentru a obține autorizațiile și avizele necesare.

Identificarea traseului potrivit pentru realizarea transportului

Odată ce sunt avute în vedere caracteristicile referitoare la greutate și dimensiuni, pasul următor se referă la selectarea traseului potrivit pentru realizarea transportului în condiții depline de siguranță, într-un timp cât mai scurt și fără a incomoda în vreun fel traficul rutier pe respectivul segment de drum.

În majoritatea cazurilor, specialiștii care planifică transporturile agabaritice interne sau internaționale au în fapt în vedere trasee multiple pe care să realizeze transportul, întrucât neprevăzutul poate apărea oricând și de fiecare dată trebuie să existe o alternativă, odată ce convoiul este pus în mișcare.

Traseul pe care va fi realizat transportul va ține cont de toate restricțiile impuse în ceea ce privește greutatea și dimensiunile încărcăturii, de posibilitatea obținerii unei escorte pentru trailer/trailere, având în vedere de asemenea și obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare.

Siguranța mărfurilor pe parcursul transportului, dar și la încărcare/descărcare

Pentru ca totul să se desfășoare conform planului, pe parcursul întregului transport mărfurile vor fi asigurate. Indiferent dacă este vorba de mărfuri uzuale sau de cele de tipul agabaritic, fixarea și securizarea lor va fi realizată corespunzător. De asemenea, încărcarea și descărcarea vor fi realizate cu ajutorul echipamentelor special destinate acestui scop.

Deseori operațiunile de încărcare și descărcare, în special în cazul încărcăturilor agabaritice, reprezintă o provocare pentru cei mai puțin familiarizați cu domeniul, însă o misiune ușor de dus la bun sfârșit pentru specialiști.

Cei de la HCSpedition, spre exemplu, pun la dispoziția celor interesați și serviciile de închirieri macarale, pentru a asigura pe deplin integritatea și siguranța mărfurilor pe parcursul manipulării, în timpul operațiunilor de încărcare/descărcare a acestora.

Odată ce sunt bifate toate aceste aspecte, cu siguranță întregul proces ce presupune desfășurarea unui transport agabaritic este dus la bun sfârșit.

Pentru acest lucru este însă nevoie de profesioniști în domeniu, de persoane pregătite, cu experiență, care dispun și de utilajele, echipamentele și know-how-ul necesar pentru a acorda atenție tuturor aspectelor implicate.

Cei de la HCSpedition pot fi o recomandare în acest sens, cei interesați pot să găsească mai multe informații despre serviciile oferite de companie în cadrul portalului oficial hcspedition.ro.

ȘTIRI