Transferul Maternităţii în clădirea fostei școli nr.5 nu s-a aprobatActualitate

Transferul Maternităţii în clădirea fostei școli nr.5 nu s-a aprobat

       Accesări: 87

Sunt şanse mari ca cele trei secţii ale maternităţii să fie desfiinţate. Asta pentru că în şedinţa de joi, 27 august 2015, nu s-a întrunit majoritatea necesară de voturi pentru aprobarea proiectului propus de primarul Cătălin Coman. Proiectul viza  schimbarea destinaţiei imobilului situat în municipiul Falticeni, pe strada Ion Creanga, din unitate de învațământ în unitate cu activitate medicală.

Clădirea în care funcţionează Maternitatea din Fălticeni a fost retrocedată Fundaţiei Caritatea care a anunţat că intenţionează să dezvolte un proiect imobiliar şi a cerut eliberarea spaţiului.

După expunerea motivaţiei primarului, punctele de vedere ale consilierilor din grupul PNL şi intervenţiile conducerii spitalului şi maternităţii, în urma votului nominal cerut de consilierii PSD, proiectul nu a obţinut numărul de 13 voturi, necesar pentru aprobare.

La şedinţă au participat peste 20 de angajaţi ai Spitalului Municipal Fălticeni, de la cele trei secţii vizate de proiectul de hotărâre.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Discuţiile tensionate din plenul deliberativului au continuat ulterior pe treptele primăriei, unde angajaţii maternităţii le-a cerut consilierilor PNL explicaţii pentru votul din şedinţă.

Liderii grupului PNL au afirmat că vineri, 28 august 2015, vor contacta reprezentanţii fundaţiei Caritatea, cărora vor să le propună o altă soluţie astfel încât să nu se pericliteze activitatea celor trei secții ale Maternităţii Fălticeni.

ȘTIRI