Rural

Tragedie la Campulung Moldovenesc dupa explozia unei butelii intr-un restaurant

       Accesări: 93

incendiu

Un tragic eveniment s-a produs în această dimineaţă în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Potrivit informaţiilor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, la ora 03.30, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, au fost sesizate despre faptul că la restaurantul „TRAFIC”, a avut loc un accident de muncă prin explozie, soldat cu uciderea a două persoane şi vătămarea corporală gravă a altor două persoane, toate fiind angajate ale restaurantului, din care una rănită grav cu arsuri de gradul 1, 2 şi 3 pe aproximativ 60 % din corp.

Pagubele produse prin explozie se ridică, la o primă estimare, la aproximativ 50.000 euro.

Victimele accidentului au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar ulterior au fost transferate la Spitalul Judeţean Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, formată din criminalişti şi lucrători de Poliţie judiciară.

De asemenea, la faţa locului au sosit două echipaje de intervenţie din cadrul Detaşamentului I.S.U. Câmpulung Moldovenesc.

Din primele verificări efectuate la faţa locului şi din constatarea specialistului ISU, cauza accidentului a fost explozia unei butelii de gaz care alimenta maşina de gătit din bucătăria restaurantului.

Clădirea restaurantului a fost avariată în proporţie de 80%, fiind distruse geamurile în totalitate şi parte din zidul de susţinere şi mobilier distruse. De asemenea la unul din autovehiculele parcate, care tracta o platformă cu un autoturism Wolksvagen Phaeton, au fost provocate avarii .

Cercetarea locului faptei este efectuată de către lucrătorii de poliţie împreună cu personalul din cadrul I.T.M. Suceava şi specialişti din cadrul I.S.U. Suceava, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Ancheta este coordonată direct de procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală şi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă”, prev. de art. 192 alin. 1, 2 Cod penal, „vătămare corporală din culpă”, prev. de art. 196 Cod penal, precum şi a infracţiunilor de „neluarea vreuneia dintre măsurile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă”, fapte prev. de art. 349 şi art. 350 Cod penal.

În funcţie de rezultatul cercetărilor şi având în vedere complexitatea cauzei, impactul asupra comunităţii locale, a întinderii pagubelor şi a consecinţelor produse, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava va analiza şi va dispune preluarea cauzei în vederea finalizării urmăririi penale.

 

 

ȘTIRI