Tragedie într-un sat de lângă Fălticeni. Un copil de 1 an și 10 luni s-a stins în brațele medicilor din cauza subnutrițieiActualitate

Tragedie într-un sat de lângă Fălticeni. Un copil de 1 an și 10 luni s-a stins în brațele medicilor din cauza subnutriției

       Accesări: 2252

Caz șocant într-o familie dintr-un sat aflat în apropiere de Fălticeni. O fetiță de nici doi anișori, Daria, a murit în brațele medicilor pe fondul unei anemii severe cauzată, printre altele, de subnutriție. Copila locuia împreună cu alți trei frați în satul Leucușești (comuna Preutești).

Mama ei este plecată în străinătate, iar tatăl era dus mai toată ziua la muncă. Daria a rămas în grija bunicii paterne.

Lipsa unei alimentații corespunzătoare pare să-i fi adus, treptat, moartea. Lucrurile s-au complicat pentru Daria, ea suferind, între timp, de complicații respiratorii în ziua când ambulanțierii au adus-o la spital.

Luni, fetiţa s-a simţit rău, iar tatăl ei a decis să o ducă 20 de kilometri, în satul Brădățel, din comuna Horodniceni, la soacra lui.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Abia spre seară, în jurul orei 19, bunica Dariei a sunat la 112, anunțând că nepoțica se simte foarte rău. Un echipaj al Ambulanței Fălticeni a transportat pacientul la Secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal din Fălticeni.

Medicii au fost diagnosticat-o cu „anemie severă și insuficiență respiratorie acută”.

Starea Dariei s-a înrăutățit de la un minut la altul. Ea a intrat în stop cardiac la 20 de minute după ce a fost adusă la spital. Între timp, medicii fălticeneni au solicitat transportul la Spitalul Județean Suceava. Ambulanța cu medic sosise la unitatea sanitară, însă starea Dariei s-a agravat.

În ciuda efortului doctorilor de a o resuscita, fetița a murit.

Copila avea probleme de sănătate de la naștere și cu toate acestea nu se afla în evidența nici unui medic de familie, deși ceilalți frați figurează în evidențele unui doctor din Hârtop.

Medicii spun că bunica le-a declarat faptul că Daria, fetița de 1 an și 10 luni, nici nu putea duce mâna la gură cu un pufuleț sau un biscuit, atât de slăbită era.

Asistentele cu greu au putut să găsească o venă pentru a-i injecta un tratament rapid. Atunci când au reușit să introducă acul, din venă nici nu mai curgea sânge. Daria avea venele de la mâini complet atrofiate.

De altfel, medicul Dorin Vâlceanu, directorul medical al Spitalului Municipal Fălticeni, susține că fetița a fost adusă la spital în stare foarte gravă, aproape în comă. Daria devenise cianotică, ea fiind vânătă la față, pe mâini și picioare.

Fetița a fost declarată decedată la ora 22.20, după terminarea manevrelor de resuscitare.

Cadavrul a fost depus la morga unității medicale în vederea efectuării necropsiei. Anchetatorii spun că nu sunt indicii cu privire la săvârșirea unei fapte de natură penală.

Familia Dariei nu se află în evidențele Biroului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Preutești.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”. Membrii unei comisii din cadrul DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Suceava se vor deplasa la casa părintească din satul Leucușești pentru analizarea situației.

Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, le-a declarat jurnaliștilor cotidianului Cronica de Fălticeni că instituția nu a primit nicio sesizare privind cazul acesta.

ȘTIRI