Tragedie într-o familie din comuna Boroaia: Tânăra Mădălina Itu și-a pierdut viața după un incident teribil în Munții BucegiActualitate

Tragedie într-o familie din comuna Boroaia: Tânăra Mădălina Itu și-a pierdut viața după un incident teribil în Munții Bucegi

       Accesări: 11179

Dramă cumplită pentru o familie din comuna Boroaia. O tănâră de 24 de ani și-a pierdut viață într-un incident petrecut în Munții Bucegi. Nenorocirea s-a întâmplat sâmbătă trecută, la orele după-amiezii, atunci când Mădălina Itu a căzut de la 70 de metri înălține, într-o prăpastie.

Ea se afla în vacanță împreună cu câțiva prieteni care au părăsit platoul montan al Bucegilor și se îndreptau spre zona Valea Spumoasă. Aici, din nefericire, tânăra din comuna Boroaia și-a găsit sfârșitul.

Totul s-a întâmplat pe o ploaie torențială. Mădălina a făcut un pas greșit pe o potecă umedă, piocioarele i-au alunecat, iar tânara a picat în prăpastie. Prietenii ei au sunat imediat la 112. Salvamontiştii şi jandarmii montani au plecat spre locul accidentului, însă ploaia abundentă a îngreunat intervenția.

Grupul a coborât de la Babele pe Jepii Mici, când s-a întâmplat accidentul. Echipele de salvamontişti au găsit-o în stare gravă.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Când au ajuns la ea, salvatorii au constatat că era în stop cardio-respirator. Femeia avea mai multe traumatisme la cap, membre şi torace, dar și fracturi.

Salvamontiștii i-au acordat tinerei din Boroaia primul ajutor, apoi au adus-o la echipajul de ambulanță, ea fiind transportată la Sinaia, iar de aici cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.

Șeful Salvamont Bușteni afirmă că grupul din care făcea parte femeia fusese avertizat de salvamontiști să nu se aventureze pe vreme neprielnică pe acel traseu care este unul periculos.

Medicii au declarat decesul după mai bine de o oră în care tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Mădălina Itu absolvise anul trecut cursurile Academiei Militare Tehnice. Câteva luni mai târziu s-a înscris la master. Ea lucra în București, în cadrul unui departament al Ministerului Apărării Naţionale.

Tânăra, născută în satul Săcuța, avea planuri de nuntă cu un băiat din Boroaia.

Corpul neînsufleţit va fi adus de la Ploiești în cursul zilei de astăzi. Funeraliile vor avea loc la mijlocul săptămânii.

ȘTIRI