Trafic infernal în Fălticeni. Lucrările de asfaltare din zona OMV au produs blocaje pe câteva străziActualitate

Trafic infernal în Fălticeni. Lucrările de asfaltare din zona OMV au produs blocaje pe câteva străzi

       Accesări: 2271

Cozi interminabile și nervi la volan. Vineri, 13 septembrie, s-a dovedit o zi neagră pentru șoferii care au tranzitat municipiul Fălticeni, dar și pentru localnici. Cozi kilometrice s-au format pe toate artele rutiere ale orașului.

Ore în șir s-a circulat bară la bară de pe Strada Sucevei și până pe Bulevardul 2 Grăniceri, la ieșirea spre Roman.

Situație similară și pe străzile 13 Decembrie și Republicii. Ambuteiaje au fost și strada Dogari, varianta de trafic greu, care trece prin Fălticeni, dar și pe strada Mihai Eminescu.

Lucrările de asfaltare din zona sensului giratoriu, din zona Autogării Romfour și OMV, lângă podul viaduct, au dat peste cap traficul rutier pentru câteva ceasuri bune.

Foarte greu s-a circulat și în zona centrală, unde la orele dimineții s-a închis un tronson de pe strada Republicii, între ANAF și Catedrală, pentru lucrări conducta de apă potabilă.

Șoferii nu au fost deloc mulțumiți de situație, mai ales că în unele zone din oraș semafoarele au rămas în continuare active, deși traficul era infernal.

De ce au apărut blocajele în trafic?

Lucrările de asfaltare, din zona sensului giratoriu, au fost programate pentru vineri, o zi, de regulă, cu trafic mai intens. Firma Maghebo a încheiat lucrările de redimensionare ale sensului giratoriu și cele prin care s-au reconfigurat parțial trotuarele și carosabilul.

Angajații au spus că asfaltul, se răcea greu, compactarea acestuia putând fi făcută la o anumită temperatură. Materialul a fost adus de la Gura Humorului.

Echipa este aceeași care a lucrat la reabilitarea podului viaduct, din mai și până la sfârșitul lunii august. Muncitorii au spus că au fost nevoiți să aștepte răcirea asfaltului pentru a nu crea probleme la turnarea primului strat.

Mai mult decât atât, traficul la ieșirea din Fălticeni spre Roman a fost direcționat pe un singur sens de mers, celălalt sens, pe partea cu magazinul Lidl, fiind închis parțial.

Traficul dinspre Baia, Cornu Luncii, Vadu Moldovei, Roman și Fântâna Mare a fost direcționat de agenții Poliției Locale spre DN2E prin comuna Rădășeni.

Finisorul de asfalt s-a oprit

Ghinion în timpul lucrărilor.

Spre după-amiază, finisorul de asfalt s-a supraîncălzit, iar motorul nu a mai putut fi pornit. Cel puțin așa spune șeful de șantier, justificând pauza de lucru prelungită pentru muncitorii care stăteau pe marginea drumului.

Minute în șir s-a încercat repornirea fără succes a vehiculului.

S-a întâmplat când mai era de reabilitat o porțiune de 5 metri lungime.

Lucrările de asfaltare vor continua și astăzi. Calvarul din trafic ar putea continua și el.

ȘTIRI