Tradiție și modernitate la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni într-un parteneriat internațional Erasmus+Educație

Tradiție și modernitate la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni într-un parteneriat internațional Erasmus+

       Accesări: 1074

În perioada 24-28 octombrie 2016, Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni a fost gazda celei de-a treia întâlniri de lucru din cadrul parteneriatului Erasmus+ acțiunea cheie KA2,  ”Geography Mirrors Man”.

erasmus_colegiul_lovinescu_3Parteneriatul se desfășoară pe o perioadă de 2 ani (2015 – 2017), coordonatorul proiectului fiind ”Colegio El Buen Pastor”,  Spania. Ceilalți parteneri implicați în proiect sunt ”Kocasinan Anadolu Lisesi”- Turcia, ”II Liceum Ogolnoksztalcace Im. Z. Herberta” – Polonia, ”Mittelschule am Winthirplatz” – Germania, ”Escola Secundária de Ponte de Sôr” – Portugalia și Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni.

Sub genericul ”Languages of Europe, traditional arts and crafts”, 53 de elevi și 22 cadre didactice au desfășurat multiple activități alături de elevii și profesorii din școală.

Programul a inclus numeroase activități precum: studii comparative privind originea limbilor, asemănări și deosebiri; prezentarea de idiomuri și proverbe legate de realități geografice, citate ale unor autori celebri care să reflecte realități geografice, expresii specifice limbajului tinerilor in limba fiecărui partener; lecții dedicate limbilor străine folosind ca metode de învățare jocul de rol, teatru forum, cântecul și pantomima;  prezentarea meseriilor erasmus_colegiul_lovinescu_2tradiționale, participarea la activitate demonstrativă în care oaspeții au avut ocazia să vadă cum se realizează măști tradiționale și linguri încrustate în lemn cu motive românești; ateliere de lucru în care elevii au pictat vase de ceramică și au realizat panouri de mozaic cu motive tradiționale din toate țările implicate în parteneriat;  vizite culturale – trecut și prezent în Bucovina – tradiție și modernitate; excursii de studiu, cină românească tradițională, studii despre influențele latine, germane, poloneze sau balcanice asupra realităților din România de azi.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

După o săptămână de activități intense și în același timp interesante, atât elevii cât și profesorii au putut spune ca a fost o experiență plăcută, utilă și în același timp necesară.

S-a pus accent pe lucrul în echipă, pe ideea de toleranță, s-a luat contact cu civilizația și cultura altor țări europene și a fost poate un mic exemplu de multiculturalitate.

S-au legat noi prietenii, iar cuvântul de ordine se poate spune ca a fost „ne vedem în Portugalia”, locul următoarei întâlniri de lucru din cadrul acestui proiect.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI