Totul despre avantajele pe care le prezintă vata bazalticăAdvertorial

Totul despre avantajele pe care le prezintă vata bazaltică

       Accesări: 945

Dintotdeauna fiecare proprietar de locuinţă a căutat să îşi asigure toate condiţiile necesare pentru un trai liniştit, lipsit de orice disconfort şi neajuns. În această privinţă confortul termic joacă un rol esenţial. Din cauza diversităţii de opţiuni oferite de piaţă, nu toţi au parte de acelaşi rezultat atunci când vine vorba despre realizarea unei izolaţii eficiente.

Unul dintre cele mai apreciate materiale izolante din punct de vedere termic este vata bazaltică.

Aceasta este renumită pentru proprietăţile sale fizice şi chimice performante, ce fac posibilă şi izolarea fonică într-un mod inedit şi calitativ. Dintre distribuitorii principali de materiale de izolaţie, E-izolatii.ro este cel care a reuşit să ofere întotdeauna calitate şi rezistenţă, la preţurile cele mai corecte.

Vata bazaltică – proprietăţile şi avantajele oferite de aceasta

Se pare că acest material este unul dintre puţinele care sunt utilizate într-o mulţime de aplicaţii, ce necesită izolare termică sau fonică, precum şi un grad ridicat de protecţie contra flăcărilor. Încă un motiv pentru care acesta este recomandat în cazul construcţiilor industriale şi a celor civile, dar mai ales în al celor în care există cerinţe şi aşteptări ridicate, îl reprezintă faptul că rezistă în timp şi nu îşi pierde din proprietăţi.

Cel mai frecvent, vata bazaltică este utilizată pentru izolarea pereţilor despărţitori, a celor din halele metalice, a mansardelor, plafoanelor false, a faţadelor ventilate etc.

Motivele pentru care aceasta este aleasă tot mai des în acest scop sunt multiple. În cele ce urmează sunt menţionate numai câteva dintre avantajele oferite de vata minerală bazaltică, pe care le asigură de altfel şi materialele oferite pe e-izolatii.ro.

Posibilitatea de a economisi – oricine îşi doreşte să reducă semnificativ consumul de energie.

Atunci când locuinţa sau spaţiul de lucru este izolat corespunzător şi căldura se va păstra pentru un timp mai îndelungat în interior. Asta înseamnă că nu va mai fi necesară aceeaşi cantitate de căldură, ci aceasta va putea fi redusă semnificativ.

Vata bazaltica reuşeşte să asigure o izolare termică şi fonică ideală, prin valoarea scăzută a coeficientului de conductivitate termică pe care o prezintă.

Rezistenţa crescută la umiditate reprezintă un alt avantaj oferit de acest material de izolaţie. Cum reuşeşte să asigure acest lucru? Ei bine, datorită substanţei hidrofobe cu care sunt protejate fibrele sale, este permisă utilizarea materialului mai ales ca strat hidroizolator în cazul pardoselilor.

Risc scăzut de răspândire a flăcărilor în caz de incendiu – oricine poate spori siguranţa la incendii cu ajutorul unei izolaţii corespunzătoare. Dintre toate materialele oferite de piaţă, vata bazaltică este unicul produs incombustibil, care nu întreţine arderea. De asemenea, acesta nu va emana nici gaze cu caracter nociv care să înteţească focul.

Pentru că nimănui nu i-ar conveni ca odată la o perioadă de timp să înlocuiască izolaţia, nu numai din cauza disconfortului creat, dar şi a cheltuielilor inutile, alegerea unui material precum vata minerala bazaltică reprezintă o soluţie optimă. De ce?

După cum s-a mai menţionat anterior, aceasta prezintă o rezistenţă îndelungată în timp. Este fabricată din rocă bazaltică, iar aceasta este renumită pentru faptul că nici nu corodează şi nici nu este corodată.

De asemenea, materialul se remarcă prin faptul că nu prezintă deficite şi nici nu poate fi atacat de microorganisme sau ciuperci, nefiind nici hrană pentru rozătoare şi insecte. Mai mult decât atât, este unicul material care nu putrezeşte.

Aşadar, cei care aleg acest tip de vată pentru izolarea spaţiilor proprii fac o investiţie avantajoasă, pentru un termen lung. Oricine doreşte să benenficieze de vată bazaltică de cea mai bună calitate, la preţuri corecte poate accesa pagina e-izolatii.ro.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI