Accesări: 1944

Este oficial. Elevii intră în vacanță începând de luni, 25 octombrie. Toate școlile, colegiile și grădinițele se vor închide pentru două săptămâni.

Măsura vine pe fondul creșterii cazurilor de infecții în unitățile de învățământ din toată țara, dar și a situației epidemiologice existente.

Decizia a fost luată miercuri seara, după o ședință la care au participat președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltan Cseke, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, precum şi preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

„Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați , dar și prin profesorii care se îmbolnăvesc.”, a declarat președintele României în declarația de presă susținută la Palatul Cotroceni. „În mod normal, de luni, era vacanță pentru cei mici. S-a decis, astăzi, ca această vacanță, să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci pentru gimnaziu și liceu pentru două săptămâni. Începând de luni este vacanță școlară.”

Președintele Iohannis a anunțat și un set de restricții noi, ce vor fi stabilite de guvern cel târziu până vineri. Acestea se vor aplica începând de luni.

Potrivit structurii anului școlar, în perioada 25-31 octombrie, ar fi fost vacanță doar pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe. În urma discuțiilor de la Cotroceni, s-a decis ca toți elevii să intre în vacanță pentru următoarele două săptămâni.

Ministrul demis al Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că se ia în calcul o vacanță suplimentară pentru toți elevii.

Câmpeanu a spus că varianta vacanței este preferabilă celei cu școala online pentru că asigură „echitarea în învățământ pentru toții elevii”.

ȘTIRI