Toate unităţile de învăţământ vor fi incluse în itinerariile de patrulare ale poliţieiActualitate

Toate unităţile de învăţământ vor fi incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiei

       Accesări: 50

actiune de instruire a cadrelor didactice 1Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. De asemenea, comanda IPJ Suceava a dispus supravegherea în permanenţă a traseelor de deplasare a elevilor.

Peste 350 de poliţişti au desfăşurat zilnic, în perioada 14 – 18 septembrie 2015 activităţi suplimentare de prevenire, patrulare şi monitorizare a traficului rutier din zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

Urmare a acestor măsuri dispuse, în prima săptămână de şcoală nu a fost înregistrat nici un eveniment negativ la nivelul judeţului cu implicarea  elevilor în calitate de victime sau autori ai unor infracţiuni sau evenimente rutiere.

pazaPoliţiştii îi atenţionează pe elevi că în perioada următoare vor fi desfăşurate acţiuni de prevenire şi combatere a abandonului şi absenteismului şcolar. Controale vor fi efectuate şi la unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI