Toate drumurile de interes local din satul Cornu Luncii vor fi modernizate printr-un proiect de 3,8 milioane de leiRural

Toate drumurile de interes local din satul Cornu Luncii vor fi modernizate printr-un proiect de 3,8 milioane de lei

       Accesări: 801

Noi fonduri atrase pentru modernizare. Infrastructura rutieră din comuna Cornu Luncii se înnoiește cu ajutorul programelor de investiții atrase de administrația publică locală. Un proiect, aprobat recent pentru finanțare, va fi derulat din toamna acestui an.

Prin intermediul acestuia vor fi executate lucrări de modernizare ale infrastructurii din satul Cornu Luncii.

Fondurile sunt destinate pentru betonarea tuturor ulițelor și străzilor din localitate, majoritatea acoperite cu balast.

Primarul Gheorghe Fron afirmă că proiectul prevede modernizarea drumurilor de interes local, în lungime de 5,5 kilometri. După semnarea contractului de finanțare au început procedurile de licitație.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Lucrările au fost adjudecate de către firma suceveană Test Prima. Valoarea investițiilor se ridică la 3,8 milioane de lei.

Contractul de execuție prevede finalizarea și predarea lucrării în termen de 20 de luni de la începerea acesteia. Primarul Comunei Cornu Luncii este optimist și spune că drumurile vor fi recepționate chiar anul viitor.

Alte două proiecte pentru modernizarea drumurilor au fost depuse de edilul Gheorghe Fron, la București, pentru aprobarea finanțării.

La capitolul infrastructură alte două proiecte, în valoare de 2,4 milioane de lei, au fost încheiate anul trecut, fondurile fiind alocate pentru reabilitarea podurilor din satele Sasca Mică (1,9 milioane de lei) și Șinca (500.000 de lei).

ȘTIRI