Toamna își intră în drepturi. Vremea se răcește treptatActualitate

Toamna își intră în drepturi. Vremea se răcește treptat

       Accesări: 840

După zilele însorite din ultima perioadă, meteorologii anunță fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

Începând de joi, 3 octombrie, ora 04:00, până sâmbătă, 5 octombrie, ora 09:00, va fi în vigoare o informare meteorologică cu fenomene specifice răcirii vremii.

Sunt prognozate ploi, în general moderate cantitativ. Aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. 

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp. 

Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină.

Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi în vest și nord-vest, iar vineri și în restul teritoriului.

Până în data de 3 octombrie media maximelor termice se va situa între 23 și 27 de grade, iar a minimelor între 10 și 13 grade, apoi se va răci, astfel încât în jurul datei de 7 octombrie media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 14 grade, iar a minimelor să atingă doar 5 grade.

În cea de a doua săptămână se va încălzi ușor, temperaturile maxime vor avea o medie între 15 și 18 grade, iar minimele între 6 și 8 grade. Vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi, dar mai ales între 2 și 5 octombrie.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI