Tinerii voluntari din Fălticeni au strâns peste 70.000 de lei pentru fetița diagnosticată cu leucemie. Eliza va începe tratamentul injectabil în curândLocal

Tinerii voluntari din Fălticeni au strâns peste 70.000 de lei pentru fetița diagnosticată cu leucemie. Eliza va începe tratamentul injectabil în curând

       Accesări: 3000

Uniți pentru un scop nobil. 15 tineri din Fălticeni s-au oferit să adune banii necesari pentru a cumpăra tratamentul unei fetițe de trei ani, Eliza, bolnave de leucemie. Alături de Mugurel Duceag, voluntarii au pornit campania umanitară „Din suflet pentru suflet”.

Într-o săptămână au reușit să strângă, atât de la oamenii simpli, cât și de la antreprenorii locali, peste 70.000 de lei (14.865 de euro).

Voluntarii au confecționat mai multe urne mobile în care trecătorii au putut face donațiile.

La Zilele Municipiului Fălticeni, tinerii au amenajat un mic stand unde au stat mai bine de 9 ore, sâmbătă și duminică, în Piața „Nada Florilor”. Efortul s-a meritat pentru că banii pentru tratamentul injectabil au fost adunați.

În paralel cu acțiunea caritabilă desfășurată în stradă, pentru Eliza au fost lansate ale două campanii de strângere de fonduri pe Facebook, în urma cărora s-au strâns 49.000 de lei.

Ecourile campaniei umanitare, mediatizate și în presă, au fost peste așteptările inițiatorului.

Mugurel Duceag

Pentru tratament au fost necesari 18.500 de euro.

Pe lângă cei 14.865 de euro, adunați de voluntari, au mai fost donați 3.700 de euro, de Asociaţia „Speranţa pentru România”, iar alți 2.500 de euro au fost strânși în urma unei curse de alergare ce s-a desfășurat miercuri, 17 iulie, pe stadionul Tineretului din Fălticeni. În total au fost adunați peste 21.000 de euro.

Mugurel Duceag și tinerii voluntari din Fălticeni au ținut să mulțumească tuturor donatorilor și celor implicați în campania umanitară „Din suflet pentru suflet”, printre care şi Sofica Vlad Constantin, din Rădăşeni.

Restul de 49.000 de lei, rămași în contul campaniei desfășurate pe Facebook, vor fi donați altor copii cu probleme de sănătate, din Fălticeni și din zona rurală arondată.

Eliza Maria Balica

Fetiţa de trei ani va lua un tratament recomandat de medicii din Iași, injecții Erwinase, care oferă 75% șanse ca boala să nu mai revină. Costul unui singur vaccin este de 1.200 de euro, iar copilul are nevoie de 15 injecții.

Medicii au încercat la spital şi vaccinul asparaginaza, însă fără succes, Eliza făcând reacţie adversă.

Săptămâna aceasta au fost depuși toți banii pentru cumpărarea vaccinurilor din străinătate, tratament ce va ajunge zilele viitoare la o farmacie din Fălticeni.

Prin contribuția sutelor de oameni de bine, din țară și din străinătate, Eliza Maria Balica are șansa de a-și recâștiga sănătatea pierdută.

Câțiva dintre voluntarii campaniei umanitare

ȘTIRI