Un gest cât 1.000 de cuvinte. Mai mulți tineri de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” săvârșesc fapte minunate, ce dau strălucire personalității lor și umplu sufletul de bucurie. Sunt liceenii care donează de sânge, cu gândul la cei cărora viața atârnă de fir de păr și orice
În fiecare an au loc astfel de campanii și este îmbucurător faptul că elevii participă de fiecare dată în număr mare.
Cu același entuziasm călăuzitor spre actul de binefacere, voluntarii au organizat joi trecută cea mai noua campanie de donare de sânge, a patra din acest an școlar, după cele din 26 septembrie și 13 decembrie 2024 și 25 februarie 2025.
În spatele acestor acțiuni umanitare se află profesorul Bogdan Dumitriu, un neobosit promotor al spiritului carității, un exemplu nu doar pentru tânăra generație, ci și pentru colegii de breaslă.
Voluntarii mai nou sosiți în „garda donatorilor” au făcut echipă cu voluntarii mai experimentați, întocmai unei mari familii, întocmai spiritului care guvernează aceste campanii de la inimă la inimă.
Între acești oameni de bine s-au format legături, iar acțiunile sunt mai plăcute, după cum remarcă profesorul Dimitriu.
Absolvenții Vlad Tenciu, Sebi Postelnicu, Manuel Băeșu, Matei Peiu, Olimp Parasca, Giorgiana Brînzariu, Leontin Ciobanu sunt printre veteranii donatori de sânge care au venit în acest an școlar, când s-au putut învoi de la cursuri sau de la serviciu, ca să doneze alături de „grupul mamă”.
Salvatorii din noua generație sunt Cezar Dumitrache, care are patru donări sau Ana-Maria Enache și Raluca-Ioana Alexandru, care au câte trei donări, numărul maxim acceptat într-un an școlar, pentru băieți și fete.
Alți 17 liceeni completează familia donatorilor de sânge: Sebastian Lupu, Eusebiu Capră, Ana Maria Cornea, Andi Pântea, Adrian Brînză, Eduard Răuțu, Paul Bratu, Alexia Bacalu, Flavius Corduneanu, Ovidiu Pintilie, Iustin Alexăndruţă, Petrică Gafon, Lucian Spiridon, Daniel Bocanci-Șoldănescu, Rareș Sopon, Maria Galușteanu, Ștefan Gagea.
În grupul tinerilor care salvează vieți au mai intrat Robert Secrieriu, Alexandra Manea, Alessia Șchiopu, Raisa Andrian, Eliza Edu, Alexandra Panaite, Denisa Pricob și Andrei Floria și chiar dacă o parte dintre ei au donat în trecut, nu au fost refuzați, ci amânați din cauze trecătoare sau ușor remediabile.
Sunt aproape 40 de băieți și fete care au donat sânge doar în acest an școlar, în cele campanii de până acum, care înseamnă tot atâtea vieți ale unor pacienți care așteaptă să-ți redobândească sănătatea.
Este știut faptul că sângele nu poate fi fabricat, iar unica sursă este donarea, gest de bunătate și omenie.
Campaniile de acest gen nu doar unesc oamenii, prin conexiuni nevăzute, ci îi fac să pe donatori să conștientizeze cât de norocoși sunt pentru că au parte de darul neprețuit al sănătății, iar pe cei suferinzi să înțeleagă cât de norocoși sunt pentru că inimile altora bat și pentru ei sau odată cu ale lor.










