Tineri din Preutești cercetați penal pentru mai multe fapte penale comise în ultimii doi aniRural

Tineri din Preutești cercetați penal pentru mai multe fapte penale comise în ultimii doi ani

       Accesări: 1694

Secția 12 de Poliție Rurală Preutești are mai mulți suspecți în cazul unor fapte penale cercetate în ultimii doi ani.

În acest sens, polițiștii au  finalizat documentarea activității infracționale a doi tineri în vârstă de 19 ani și unul de 22 de ani, toți din comuna Preutești.

Față de tânărul în vârstă de 22 de ani s-a dispus sesizarea instanței de judecată ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,furt calificat”, ”complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, ”punerea în circulație sau conducerea unui autoturism neînmatriculat în formă continuată”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată”, ”încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere în formă continuată”.

Probleme seruioase cu legea au și ceilalți doi tineri. Unul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,furt calificat – 2 fapte”,  ”punerea în circulație sau conducerea unui autoturism neînmatriculat în formă continuată” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Al treilea tânăr este suspect în cazul a două infracțiuni de ”furt calificat”.

În noaptea de 23/24 februarie 2015, tinerii au pătruns prin efracție și au sustras dintr-un magazin din comuna Preutești, bunuri în valoare de 4.000 lei, comercializate ulterior la diverse persoane.

La un an distanță, în noaptea de 10/11 ianuarie 2016, suspecții au sustras dintr-o anexă a imobilului unui localnic, 2 motoferăstraie mecanice cu un prejudiciu de 5.000 lei, bunuri care au fost recuperate și restituite proprietarului.

Jumătate de an mai târziu, în seara zilei de 28 iulie 2016, cei trei au furat dintr-un autoturism parcat pe o stradă din municipiul Fălticeni, un portmoneu cu documente personale și suma de 4.000 lei, prejudiciul nefiind recuperat.

Până la sfârșitul anului 2016 tinerii au plusat cu alte două infracțiuni. În seara zilei de 1 septembrie 2016, au fost opriți de polițiști pentru control pe raza comunei Preutești, în timp ce se aflau pe un motoscuter neînmatriculat, condus de unul din tinerii de 19 ani, care nu posedă permis de conducere.

La sfârșitul lunii noiembrie, 28/29 noiembrie 2016, au sustras cantitatea de 80 de litri de motorină din rezervorul unui tractor și doi acumulatori auto de la o combină agricolă. Utilajele erau parcate pe o parcelă de teren din vecinătatea locuinței părții vătămate din comuna Forăști. Doar acumulatorii auto, în valoare de circa 1.500 lei, au fost recuperați și restituiți proprietarului.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI