Tineri din cadrul Centrului de Copii „Sf. Gheorghe” Dolhasca au participat la tabăra de vară a prevenirii criminalităţiiRural

Tineri din cadrul Centrului de Copii „Sf. Gheorghe” Dolhasca au participat la tabăra de vară a prevenirii criminalităţii

       Accesări: 79

În vacanţa de vară, poliţiştii au desfăşurat mai multe activităţi în vederea creşterii gradului de siguranţă a copiilor dar şi pentru responsabilizarea părinţilor cu privire la comportamentul şi atitudinea adoptată în legătură cu educaţia tinerilor.

Împreună cu asociaţii nonguvernamentale dar şi unităţi şcolare, poliţiştii de prevenire au derulat campania ,,Vacanţă Activă – Vacanţă în Siguranţă”, organizând mai multe tabere de vară şi şcoli de vară cu tematică preventivă, beneficiari fiind peste 300 de copii din mediul rural şi urban.

În perioada 22-30 august, peste 20 de tineri din cadrul Centrului de Copii „Sf. Gheorghe” Dolhasca au participat la tabăra de vară a prevenirii criminalităţii organizată de poliţişti în comuna Marginea.

Activităţile au vizat informarea tinerilor asupra riscurilor adoptării unor comportamente de tip delictual.

În cadrul taberei de vară au fost organizate zilnic ateliere şi workshopuri cu tematică preventivă cu participarea poliţiştilor. Au fost înmâmnate flyere şi afişe preventive şi au fost proiectate filme educative pe linia prevenirii  dispariţiilor de minori, pornografiei infantile pe internet dar şi pe linie de siguranţă rutieră.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat ateliere tematice pe linia siguranţei pe internet, siguranţei rutiere şi prevenirii victimizării minorilor şi abordării situaţiilor conflictuale şi de risc. Tinerii au fost implicaţi în jocuri de rol, în învăţare activă prin joc, fiind puse în scenă diverse situaţii cu participarea principalilor elemente specifice laturii judiciare : victimă, autor, martor,  poliţist, avocat , procuror, judecător, etc. Fiecare grupă de copii a pus în scenă un caz real sesizat la nivelul IPJ Suceava: furturi, înşelăciuni prin metoda accidentul, accidente rutiere, agresiuni. După o zi întreagă de joc şi experienţe inedite toţi tinerii au ajuns la aceeaşi concluzie – respectarea legii îţi asigură un viitor !

Activităţile interactive au prezentat un interes deosebit pentru tineri şi au făcut ca informaţiile cu caracter preventiv orientate către grupul ţintă să fie mult mai uşor diseminate.

De asemenea, copiii au avut parte de experienţe şi excursii utile vizitând atelierele de ceramică de la Marginea dar şi Grădina zoologică din Rădăuţi.

ȘTIRI