Tineri din Baia și Mălini implicați în evenimente rutiere pe fondul vitezei și al consumului de alcoolRural

Tineri din Baia și Mălini implicați în evenimente rutiere pe fondul vitezei și al consumului de alcool

       Accesări: 2666

 Două accidente rutiere, produse pe fondul vitezei, respectiv al consumului de băuturi alcoolice, au fost consemnate în zona Fălticeni, în după-amiaza zilei de marți, 6 august.

Primul eveniment s-a produs în jurul orei 13.45, într-o curbă de pe Drumul Județean 209H, în apropierea comunei Baia.

Pe fondul vitezei excesive și a carosabilului umed, un localnic, în vârstă de 20 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Echipajele de intervenție sosite la fața locului au transportat la spital un pasager, în vârstă de 29 de ani, din comuna Baia.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ulterior, la spital s-a prezentat pentru acordarea de îngrijiri medicale și un alt localnic, în vârstă de 24 de ani, care a declarat faptul că și el se afla în același autoturism în momentul producerii accidentului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. La spital, acestuia i s-au recoltat ți probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Câteva ore mai târziu (ora18.50), polițiștii au intervenit în cazul unui accident rutier care a avut loc pe Drumul Județean 209A, în comuna Mălini.

Un localnic, în vârstă de 23 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat pe acostamentul din partea dreaptă a drumului și a accidentat un biciclist.

Victima, un bărbat în vârstă de 75 de ani, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest. S-a constatat că ambii participanți la trafic consumaseră băuturi alcoolice.

Rezultatele au arătat concentații de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto și de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul biciclistului. Urmând procedura legală, celor doi li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma celor două evenimente rutiere, polițiștii au întocmit dosare penale.

ȘTIRI