Timp de două ore la Spitalul Municipal Fălticeni au fost asigurate doar urgențele. Personalul medical s-a aflat în grevă de avertismentLocal

Timp de două ore la Spitalul Municipal Fălticeni au fost asigurate doar urgențele. Personalul medical s-a aflat în grevă de avertisment

       Accesări: 2576

O parte a personalului medical din Fălticeni a participat în această dimineață, între orele 8-10, la Greva de avertisment organizată în sistemul sanitar din România.

Este vorba de reprezentanți ai Sindicatului SANITAS – ALFA de la Spitalul Municipal Fălticeni, un sindicat care numără circa 180 de membri.

În ce două ore ale protestului a fost asigurată intervenția la cazurile urgente pe toate secțiile spitalului.

Protestul a fost susținut de medicii spitalului, după cum ne-a informat liderul de sindicat Angela Iftimoaia.

“Noi susținem revendicările Federației SANITAS. Aceste revendicări privesc inegalitățile care au apărut odată cu ordonanțele 20 și 43, care în loc să le rezolve au accentuat și mai mult diferențele salariale dintre noi.

Dorim să nu mai fie diferențe foarte mari între clinic și neclinic, aici intră și medicii, asistenții, infirmierii, personalul TESA, care nu se regăsesc de loc în aceste ordonanțe, DSP-urile, creșele, cabinelete școlare. Ne dorim să intre și ei în aceste ordonanțe.

Dorim o salarizare corespunzătoare, conform pregătirii noastre. Muncă egală, salarii egale.

Ne-am bucurat că medicii au fost de această dată alături de noi, ne-au susținut, ne-au înțeles și sunt conștienți că problemele noastre sunt oarecum și problemele lor.

Dacă noi vom fi salarizați corespunzător, pacienții vor avea de câștigat, fiind tratați de personal sanitar bine plătit și mulțumit.

Noi am spus că suntem dispuși să facem și grevă generală dacă guvernanții nu o să ne audă.

Pacienții au fost alături de noi și ne-au înțeles, nu am avut probleme, dacă a fost un caz de urgență el a fost rezolvat, nu au avut de suferit”, a declarat Angela Iftimoaia, liderul Sindicatului SANITAS  ALFA din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni, pentru Cronica de Fălticeni.

La nivel național au fost în grevă de avertisment 70.000 de sinsicaliști. Reamintim că SANITAS a anunțat marți că a strâns suficiente sămnături pentru declanșarea grevei generale pe data de 31 octombrie 2016, dacă nu se va ajunge la o soluție pe Legea salarizării unitare.

ȘTIRI