Polițiștii suceveni au confiscat marfă de contrabandă în valoare de 690.000 de lei: Percheziții desfășurate în zona Pieței CentraleActualitate

Polițiștii suceveni au confiscat marfă de contrabandă în valoare de 690.000 de lei: Percheziții desfășurate în zona Pieței Centrale

       Accesări: 554

Captură impresionantă de ţigări şi alcool de contrabandă a poliţiştilor suceveni. Miercuri şi în cursul nopţii de miercuri spre joi, poliţiştii Biroului de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava au desfăşurat percheziţii în 11 locaţii din proximitatea pieţei centrale a municipiului Suceava. Percheziţiile au vizat patru ansambluri de imobile din zona Pieţei Centrale a municipiului Suceava dar şi mai multe boxe şi anexe din proximitatea acestora.

Acesta au fost desfăşurate în cadrul unui dosar de contrabandă şi evaziune fiscală instrumentat de poliţiştii suceveni, iar autorizaţiile de percheziţie au fost emise de către Judecătoria Suceava.

La acţiune au participat 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroului de combatere a Fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava, precum şi 12 luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava.

Percheziţiile au vizat locaţii în care poliţiştii deţineau date şi informaţii cu privire la depozitarea unor importante cantităţi de ţigarete şi băuturi alcoolice de contrabandă, produse accizabile ce erau comercializate fără respectarea prevederilor legale în zona pieţei centrale a Municipiului Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate un număr de 897.500 ţigarete diverse mărci de provenienţă extracomunitară şi duty free şi 1.935 litri alcool şi băuturi alcoolice de provenienţă ucraineană, reprezentând sticle îmbuteliate de votcă, whisky şi alte băuturi alcoolice de diferite mărci, precum şi alcool dublu rafinat îmbuteliat în recipiente tip pet.

Valoarea de piaţă a ţigărilor de contrabandă este de cca. 540.000 lei iar valoarea alcoolului de contrabandă este de aproximativ 150.000 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, față de doi bărbaţi de 73 şi 75 de ani – proprietarii imobilelor la care s-au efectuat percheziţiile, ambii din municipiul Suceava sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal.

De asemenea, cercetările sunt continuate în vederea identificării persoanelor care deţineau bunurile în locaţiile respective, stabilirii identităţii tuturor persoanelor implicate şi a participaţiei penale a acestora.

ȘTIRI