Ţigări camuflate în lăzi cu prune confiscate la BăneştiRural

Ţigări camuflate în lăzi cu prune confiscate la Băneşti

       Accesări: 76

contrabanda 2Miercuri, în jurul orei 14.30, poliţiştii Postului de Poliție Fîntînele au oprit pentru control pe D.J. 290, în localitatea Băneşti, o autoutilitară marca Iveco, condusă de către un tânăr  de 28 ani, din comuna Tudora, judeţul Botoşani, în care au fost identificate mai multe pachete de țigări netimbrate, camuflate în lăzi cu prune şi în cabină.  Totodată, în caroseria autoutilitarei a fost identificată cherestea, esență brad, fără a deține documente legale de proveniență.

În urma inventarierii țigărilor depistate în autoutilitară, a rezultat cantitatea de 4990 pachete ţigări (99.800 bucăţi ţigarete) diverse mărci, de provenienţă extracomunitară, în valoare de circa 69.860 lei.

De asemenea, a fost efectuată activitatea de inventariere a materialului lemnos (cherestelei), rezultând cantitatea de 1,53 mc, care a fost ridicată în vederea confiscării, fiind aplicată sancțiunea cu amendă în valoare de 1.000 lei.

contrabanda 4 În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, ce urmează a fi soluționat procedural de către poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În urma materialului probator administrat în cauză, tânărul de 28 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, autoutilitara în valoare de cca. 4000 Euro, a fost indisponibilizată.

„Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a produselor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse”, informează IPJ Suceava.

ȘTIRI