Teparul reţinut Fălticeni este autorul a 12 înşelăciuni prin metoda “accidentul”Actualitate

Teparul reţinut Fălticeni este autorul a 12 înşelăciuni prin metoda “accidentul”

       Accesări: 64

După aproape o lună de când a fost reţinut de poliţiştii din Fălticeni, în urma unui flagrant, Adrian U, 34 de ani, din Adâncata, a ajuns în arestul IPJ Suceava, după ce activitatea sa infracţională a fost probată în 12 cauze de înşelăciune prin metoda “accidental”.

Acţiunea penală vizează 10 infracţiuni de înşelăciune (8 în calitate de coautor şi 2 în calitate de complice) şi 2 infracţiuni de tentativă la înşelăciune  (1 în calitate de coautor şi 1 în calitate de complice).

Cel în cauză de prezenta victimelor, în prealabil telefonic, ca fiind „avocat”, „secretar al baroului” sau ca fiind „trimis de către un avocat” pentru a primi diferite sume de bani, întrucât fii sau nepoţi ai persoanelor vătămate ar fi provocat accidente de circulaţie cu victime şi urmează a fi arestaţi dacă nu achită anumite sume de bani, le-a indus sau menţinut în eroare, primind sau încercând să primească diferite sume.

Prejudiciul adus victimelor, în perioada 15 iunie – 6 octombrie 2014,  depăşeşte, potrivit poliţiştilor, peste 110.000 de lei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pe data de 7 octombrie 2014, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni au constituit o echipă operativă şi au realizat un  flagrant, în urma căruia bărbatul din Adâncata a fost prins când încerca să înşele o femeie prin metoda ,,Accidentul”.

Marţi, 4 noiembrie, inculpatul a fost prezentat la Judecătoria Suceava, care a dispus  arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 zile, fiind  introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de Biroului Investigaţii Criminale Suceava, în vederea identificării tuturor participanţilor la comiterea acestor fapte şi a stabilirii întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI