„Școala Altfel!” la televiziune. Un grup elevi ai Școlii „Ion Irimescu” din Fălticeni au vizitat PRO TV și B1 TVEducație

„Școala Altfel!” la televiziune. Un grup elevi ai Școlii „Ion Irimescu” din Fălticeni au vizitat PRO TV și B1 TV

       Accesări: 1245

În perioada 25 februarie – 1martie, la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni s-au desfășurat activități extracurriculare în cadrul programului „Să știi mai multe , să fii mai bun!”

În această săptămână, elevii clasei a IV-a Step-by-Step, împreună cu doamnele învățătoare Ivanov Iuliana și Ivanov Paulina, au organizat o excursie de 4 zile în capitala țării. 

“Ziua de 26 februarie s-a dovedit o zi plină de surprize pentru elevii școlii noastre: prima oprire a fost la sediul televiziunii naționale PRO TV. Copiii au fost primiți cu multă căldură și amabilitate și conduși în studioul emisiunii <La Măruță>. Aici au făcut cunoștință cu „happylica” și au stat la pupitrul știrilor sportive, fiind adevărați prezentatori pentru câteva clipe”, ne-a informat învățătoarea Iuliana Ivanov.

A urmat studioul știrilor PRO TV unde gazde ospitaliere au fost prezentatorul de știri Mihai Dedu și prezentatorul rubricii meteo, Daniel Nițoiu. Cei doi i-au familiarizat pe copii cu ceea ce înseamnă televiziunea și ce presupune munca lor de zi cu zi.

Într-o atmosferă caldă, primitoare s-a dialogat de la egal la egal copiii fiind absorbiți de tot ce era în jur : camere, monitoare, microfoane, etc.  Spre final, elevii au fost fericiți să primească autografe, să stea la pupitrul știrilor și să se pozeze cu cele două vedete de televiziune”, a detaliat Iulia Ivanov.

A doua oprire a fost la sediul televiziunii B1 TV.

Așa cum am aflat de la învățătoarea Paulina Ivanov, după o vizită în redacție, elevii au primit legitimații de intrare și au fost invitați în platoul de filmare.

Fără nimic anunțat în prealabil, copiii au intrat în direct în emisiunea moderatorului TV Tudor Barbu „Se întâmplă acum”, devenind și ei astfel mici vedete.

S-a discutat despre „Școala Altfel”, au fost întrebați despre ce le-a plăcut și ce nu le-a plăcut în București, despre ce planuri au de viitor, după care și copiii au putut adresa întrebări prezentatorului. A fost un moment încărcat de emoții și de energie pozitivă, moment ce va rămâne pentru mult timp în memoria copiilor.

“Împreună, cadre didactice și copii, am trăit o experiență minunată, incredibilă, pentru care ținem să mulțumim enorm tuturor oamenilor cu suflet mare  ce ne-au sărit în ajutor și care au făcut realizabil acest vis al copiilor: doamna Olimpia Budușanu, domnul Ovidiu Budușanu și domnul Larionescu Alexandru. O primăvară frumoasă tuturor și …nu renunțați, urmați-vă visul!”, a concluzionat Iuliana Ivanov.

ȘTIRI