Accesări: 196

Pregătirile continuă în mediul educațional. Noul an școlar bate la ușă, pe 14 septembrie fiind programată începerea cursurilor în sistemul preuniversitar. Până atunci profesorii vor fi instruiți cum să utilizeze platformele educaționale pentru susținerea lecțiilor pe internet.

Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Televiziunea Română lansează începând din această lună programul de formare „TeleȘcoala profesorilor”.

Cadrele didactice vor avea posibilitatea să parcurgă conținuturi cu privire la utilizarea platformelor educaționale pentru susținerea de lecțiilor de la distanță.

Tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Google și Microsoft, respectiv platformele „G Suite for Education” și „Microsoft Office 365”.

Cadrele didactice vor avea 15 cursuri televizate în care vor învăță cum să folosească aceste platforme.

Difuzarea cursurilor se va realiza începând cu data de 24 august, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00-9:30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR 2.

Cursurile vor fi disponibile pe canalele de YouTube ale Televiziunii Române și Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Anisie declară că educația trebuie să continue în orice condiții, iar MEC vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susțină învățarea on-line atât de necesară în condițiile actuale.

Ministrul educației și cercetării mai spune că Programul de formare „TeleȘcoala profesorilor” se înscrie în strategia de dezvoltare a competențelor cadrelor didactice pentru învățarea on-line.

Până la acest program de formare, în semestrul al doilea din anul școlar 2019-2020, când școala s-a mutat acasă, profesorii au susținut lecții pe internet cu ajutorul mai multor platforme.

Profesorii din Fălticeni și zona Fălticeni au folosit în special programele Zoom și Google Classroom, în timp ce alții au preferat aplicații precum WhatsApp.

ȘTIRI