Accesări: 66

bani
Se mențin la același nivel. Chiar dacă ne-a adus de la prima oră scumpiri, 2015 vine și cu o veste bună pentru fălticeneni. Anul acesta vom plăti aceleaşi dări ca şi 2014.

Decizia s-a luat spre sfârșitul anului trecut, după ce șeful executivului iniţia un proiect de hotărâre aprobat de cei 19 aleși în plenului Consiliului Local.

Taxele și impozitele nu s-au majorat la Fălticeni deoarece ”majoritatea contribuabililor, atât persoane juridice cât şi persoane fizice, manifestă dificultăţi economico-financiare”, explica primarul Cătălin Coman în expunerea de motive. El a propus, pentru anul 2015, menţinerea impozitelor şi taxelor locale, datorate de persoanele fizice şi juridice, la nivelul stabilit pentru anul fiscal 2014.

În acest sens, taxele pentru clădiri, terenuri şi maşini rămân aceleaşi ca până acum. De menționat că, și în acest an se menţine reducerea de 10% pentru impozite dacă plătitorul le achită integral, pe tot anul, până la data de 31 martie 2015. Și în cazul agenţilor economici se păstrează diminuarea cu 10 % dacă impozitele sunt plătite integral, pe tot anul, tot până la 31 martie 2015.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La același nivel se păstrează și taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor și autorizațiilor, taxa pentru mijloacele de publicitate și cea pentru oficierea căsătoriilor. Neschimbate rămân și alte peste 30 de taxe locale instituite la nivel local.

Este bine de știut că Impozitul pe clădiri se calculează, ca şi până acum, pe metru pătrat de suprafaţă construită desfăşurată, iar impozitul pe maşini se stabileşte în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului şi de categoria mijlocului de transport.

La terenuri, impozitul se stabileşte în funcţie de amplasamentul acestuia, luându-se în considerare zona în care se găseşte acesta şi tariful pe metru pătrat conform prevederilor Codului Fiscal.

ȘTIRI